Zvětšení vstupních dveří do bytu

Vložil TMS (bez ověření), 23. Červenec 2020 - 7:55 ::

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně výměny vstupních dveří do bytové jednotky. Původní dveře jsou ve velikosti 800 mm. Tedy v minimální šířce stanovené normou. Jedná se o dveře s dřevěnou rámovou zárubní. Z hlediska bezpečnosti a i toho, že máme kompletně zrekonstruovaný byt jsme se rozhodli pro jejich výměnu. Dotaz zní, zdali je možné původní dveře šíře 800 mm vyměnit za dveře 900 mm. Jedná se samozřejmě i o výměnu zárubně. Ohledně stavební úpravy by se nejednalo o zásah do nosné konstrukce, jelikož se dveře nacházejí pouze ve výplňové příčce vstupního portálu z cihel plných. Nad vstupním portálem je samostatný překlad na šířku zdiva 450 mm, které odděluje bytovou jednotku a schodiště. Jsou zde nějaké konkrétní požadavky na souhlas sousedů v případě zvětšení dveří či nějaké jiné požadavky?

Mluvil jsem předběžně o této variantě s předsedou SVJ, který mi sdělil, že v tomto případě s úpravou vstupních dveří nemá problém. Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.