Vložil Justitianus, 20. Červenec 2020 - 12:55

Pane tomas 22, už čtyřikrát jsem Vás upozornil (v jiných diskusích), že nejste schopen porozumět jednoduchému textu v českém jazyce. Poradil jsem Vám, abyste se obrátil na některou svépránou osobu, která Vám bude předčítat a vysvětlovat příspěvky, na které se pokoušíte reagovat.

  • Tomas 22 napsal: „… zřetelně nevíte ani to jak dlouho je platné ověření vodoměrů podle zákona.“

Fajn, ale já jsem se ani slovem nezmínil o době platnosti ověření vodoměrů. Nechte si od jiné osoby vysvětlit obsah příspěvků, na které se pokoušíte reagovat.

  • Tomas 22 napsal: „NS v rozsudku zcela jednoznačně konstatoval, že hlasování shromáždění SVJ nemůže způsobit zákonnost vyúčtování.“

Fajn, ale já jsem se nezmínil o rozsudku NS. Ani o nějakém „hlasování“. A netuším proč zmiňujete nějaké „hlasování“. Vy to taky netušíte. Nechte si od jiné osoby vysvětlit obsah příspěvků, na které se pokoušíte reagovat.

  • Tomas 22 napsal: „Tvrzení Justitiana, že si SVJ může schválit co chce nemá oporu v ničem než jeho hlavě.“

Fajn. Ale já jsem nikde a nikdy netvrdil, že SVJ si může schválit „co chce“. Nechte si od jiné osoby vysvětlit obsah příspěvků, na které se pokoušíte reagovat.


Mimochodem Tomasi: Prosoudil jste 200000 Kč a prohrál vaši při u soudů všech stupňů, včetně Nejvyššího a Ústavního soudu. Nejste tedy v pozici, abyste zde uděloval rady o tom co SVJ „může“ a „nemůže“.

Vlastníci jednotek ve vašem domě bezpochyby schválili algoritmus rozúčtování vody. Nikoliv ovšem hlasováním na shromáždění, Vy popleto! Vyjádřili opakovaně (osmnáctkrát) konkludentní souhlas se způsobem rozúčtování „podle neověřených vodoměrů“. Tak se přece ve vašem domě rozúčtovalo nepřetržitě po dobu mnoha let! Sám jste to napsal v diskusi „K vyúčtování TUV lze používat vodoměry 18 let bez ověření“. Tak nám zde prosím nelžete, že jste to neměli schváleno.

Tento algoritmus rozúčtování tedy byl „správný algoritmus“, protože byl (konkludentně) schválen. Ani vlastníci jednotek, ani SVJ za celých těch 18 let nevyjádřili potřebu ten algoritmus změnit.

Vy jste chtěl změnit pravidla rozúčtování? Proč jste to tedy neudělal? Mohl jste kdykoliv během těch 18 let navrhnout změnu pravidel a podat SVJ návrh na zařazení tohoto bodu na pořad jednání shromáždění. Shromáždění by pak o Vašem návrhu rozhodlo hlasováním. Nová pravidla mohla být uplatněna nejdříve od počátku následujícího zúčtovacího období. Nikoliv ovšem zpětně, to už konstatoval Nejvyšší soud!!!

Vy jste však namísto toho prostě přestal platit. Bylo předem jasné, jak soud s neplatičem dopadne.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.