Vložil Jan77 (bez ověření), 15. Červenec 2020 - 13:09

Z dotazu není patrné, zda to parkoviště opravdu jako parkoviště formálně existuje Má kolaudaci, je v prohlášení vlastníka? Bylo o tom pozemku u vás nějak jasně dříve rozhodováno? Ta závora tam už je a je tam legálně?. Nejsem odborník na stavební právo, ale mohlo by být nutné stavební povolení. Spíše se zdá, že jen existující volný pozemek používáte k parkování.

Rozumím vaší situaci, ale je třeba říci jasně jednu věc: vy ten pozemek vlastníte podílově a to znamená se také v rozsahu podílu podílet se jak na právech, tak povinnostech. Tak je koncipováno bytové i podílové spoluvlastnictví.

Tedy z pohledu toho, že na pozemku můžete parkovat (nejste vyloučen) a také z případného pronájmu cizím osobám budete i vy těžit pronájem, je to spravedlivé.

Pokud chcete zohlednit užívání, tak bych viděl následnující řešení „na půl cesty“).

Na vybudování parkoviště se budou podílet všichni dle spoluvl podílu. Parkoviště bude náležitě zaneseno do Prohlášení vlastníka. K této operaci potřebujete souhlas nadpoloviční většiny hlasů všech spoluvlastníků.

Provoz (průběžné náklady) bude hrazen jen těmi , kteří budou stání užívat. Tato skupina se může v čase i měnit. V terminologii bytového spoluvlastnictví to zavedete jako službu spojenou s užíváním bytu.

PS, bylo by vhodné ozřejmit ty gigantické náklady, když chcete vybírat pouhých 1200 Kč za rok, tedy 100 Kč měsíčně ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.