Vložil Justitianus, 12. Červenec 2020 - 8:36

Lukáš Zelený, vedoucí právního oddělení spotřebitelské organizace dTest, se naprosto mýlí v jedné věci: Neví co je „neoprávněný odběr“. Po něm to zde opsal „člen SVJ“. Částečně nepravdivé tvrzení cituji:

  • Lukáš Zelený: „… o neoprávněném odběru můžeme mluvit také tehdy, když dochází k chybnému měření ve prospěch odběratele v důsledku poškození hodin či plomby nebo kvůli jiné závadě. A to bez ohledu na to, zda poškození způsobil odběratel.“

Lukáš Zelený zmínil „jinou závadu“, která prý změní oprávněný odběr na neoprávněný. To je nepravdivé tvrzení. Závada na elektroměru jde k tíži distributora. Za tyto závady samozřejmě odběratel energie nikdy neodpovídá!

Oprávněný odběr se nemůže změnit na neoprávněný nějakým kouzlem jen tím, že elektroměr ve vlastnictví distributora má vadu, přestal měřit, zasekl se, nebo v něm vyhořela elektronika.

Tvrzení pana Lukáše Zeleného je z roku 2018; po něm to začaly opisovat různé webové magazíny typu „Olomoucká drbna“ a podobně. A už zde máme lži, které žijí vlastním životem, stále dokola jsou kopírovány a bezmyšlenkovitě opisovány. Nyní uveřejněný příspěvek „člena SVJ“ je toho důkazem.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.