Vložil Justitianus, 4. Červenec 2020 - 1:45
  • Anonym napsal: „Když je jeden bod o financování nějaké opravy v úvodní části napsán jak byl projednán a na konci v Usnesení je doplněna zmínka o možnosti navýšení této částky o 30% (prý všemi schválená) bez nutnosti dalšího schvalování, je toto vůbec možné?“

Anonym: je zřejmé, že si pletete pojmy.

Používáte pojmy „bod“ a „Usnesení“. Pojem „bod“ nejspíše znamená samostatnou (číslovanou) část programu jednání. Body jsou uvedeny v pozvánce, nebo může bod být zařazen na program jednání dodatečně. Jestliže k „bodu“ nebylo řádně přijato usnesení, pak shromáždění o tomto „bodu“ vůbec nerozhodlo. Shromáždění rozhoduje jedině usnesením. Nikoliv pouhým kecáním a dohadováním o jakémsi „bodu“.

  • Anonym napsal: „Nebo do Usnesení nesmí přijít nic co nebylo během schůze projednáno?““

Neznám žádný celostátně platný předpis, který by zakazoval hlasovat o věci bez předchozího projednání. Usnesení může být přijato i v případě, že věc nebyla projednána. Ostatně právě takto se hlasuje per rollam. Povinnost „předem projednat“ by mohly upravovat stanovy vašeho SVJ, nebo dřívější rozhodnutí shromáždění.

Zjevně se nesprávně domníváte, že výsledkem shromáždění je jedno jediné „Usnesení“. Váš ojedinělý a kuriózní názor z ničeho neplyne. Shromáždění samozřejmě může v průběhu jednání přijmout více samostatných usnesení, a zpravidla se každé usnesení týká odlišné záležitosti.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.