Vložil Justitianus, 5. Červenec 2020 - 13:39

Radko, vystupujete zde jako osoba, která nezná zákon. Při těchto neznalostech není divu, že opakovaně píšete blbosti.

§ 1176
Vznikem vlastnického práva k jednotce vzniká vlastníku jednotky povinnost řídit se pravidly pro správu domu a pozemku a užívání společných částí, pokud byl s těmito pravidly seznámen nebo pokud je měl a mohl znát, jakož i zajistit jejich dodržování osobami, jimž umožnil přístup do domu nebo bytu.
§ 1200
(2) Stanovy obsahují alespoň (…) c) členská práva a povinnosti vlastníků jednotek, (…) f) pravidla pro správu domu a pozemku a užívání společných částí
§ 1208
Do působnosti shromáždění patří a) změna stanov, (…). 

Že neznáte právní předpisy je zjevné i z vašeho popisu konfliktu ve Vašem SVJ, který ale nejste schopna (pro Vaši neznalost právního předpisu) vyřešit. Tzv. noční útlum vytápění stanoví vyhláška č. 194/2007 Sb.. Vy ovšem vůbec netušíte že existuje.

194/2007 Sb.
§ 2
(9) V době od 22.00 do 6.00 hod. se vytápění obytných místností a v neprovozní době ostatních vytápěných prostor podle potřeby omezí nebo krátkodobě přeruší do té míry, aby byly dodrženy požadavky jejich teplotního útlumu zajišťujícího tepelnou stabilitu místností.
(…)
§ 4
(2) Dodávka [teplé vody] je uskutečňována denně nejméně v době od 6.00 do 22.00 hod. 

Poradil bych Vám, že si ve stanovách můžete odhlasovat i jiný čas přerušení vytápění, případně můžete noční přerušování vytápění zcela odmítnout. Totéž platí pro dodávku teplé vody: mohla by být k dispozici i 24 hodin denně, pokud si to určíte ve stanovách.

Ale toto Vám raději nebudu radit: Tvrdíte totiž, že SVJ si nemůže ve stanovách určit žádné odchylky od nočního klidu; takže jistě také tvrdíte, SVJ si nemůže ve stanovách určit žádné odchylky od režimu vytápění a dodávky TUV podle vyhlášky č. 194/2007 Sb..

Oba Vaše názory jsou nesprávné, ale dobře Vám tak. Než abyste zde přiznala, že SVJ si může určit pravidla odchylně od zákona, budete raději dál mrznout a mýt se ve studené vodě.

Za tvrdohlavost bez jakýchkoliv znalostí se platí …

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.