Vložil Justitianus, 21. Červen 2020 - 14:45
  • Napsala jste: „… v breznu 2019 nebyly pracovnikem firmy na odecet energii vymeneny odparovaci trubicky na odecet tepla na radiatorech a tudiz jsou dle nazoru SVJ oba odecty neplatne …“

Statutáři ve Vašem SVJ jsou idioti. Skutečnost že nebyl proveden odečet na konci roku 2018 nemá žádnou spojitost se skutečností, že nebyly vyměněny odpařovací trubičky. To první má vliv pouze na vyúčtování roku 2018. To druhé má vliv pouze na vyúčtování roku 2019.

  • Napsala jste: „Dle nazoru SVJ jsme za tento mimoradny „zpackany“ odecet zodpovedni my …“

Statutáři ve Vašem SVJ jsou idioti. Jestliže SVJ od Vás přijalo náměry získané při mimořádném odečtu v březnu 2019 a použilo je (po nějaké úpravě) k vyúčtování roku 2018, pak SVJ odpovídá plně za toto vyúčtování a za jeho správnost. Za případné chyby SVJ Vy přece neodpovídáte! Už jsem napsal podrobně, že zpochybnit vyúčtování roku 2018 by mohl jedině některý z příjemců služeb, nikoliv však SVJ, které toto vyúčtování samo zpracovalo.

  • Napsala jste: „SVJ vsak tuto skutecnost odmita s tim, ze neni jeho starost se s tim zabyvat.“

Statutáři ve Vašem SVJ jsou idioti. Samozřejmě že je starostí SVJ zabývat se náměry a vyúčtováním provedeným na základě těchto náměrů! To je jedna ze základních povinností SVJ jako poskytovatele služeb podle zákona č. 67/2013 Sb.. Podle § 3 odst. 8 vyhlášky č. 269/2015 Sb. se postupuje v případě, kdy příjemce služeb neumožní odečet na konci roku, avšak později náměry dodá. To je Váš případ. Vyhláška výslovně uvádí, že v tomto případě se spotřební složka vyčíslí „bez zvýšení uvedeného v odstavci 5“, to jest bez „sankčního“ trojnásobného navýšení spotřební složky.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.