Vložil 25Malý (bez ověření), 15. Červen 2020 - 14:35

Pokud se vám nelíbí vaši zastupitelé, musíte dosáhnout jejich odvolání a nahrazení někým lepším. A ten „někdo lepší“ je největším oříškem nápravy neblahého stavu.

Volby na shromáždění mají několik fází:

  1. Do programu shromáždění vložit bod o volbě. Především musíte po svolavateli chtít tento bod dát na pořad schůze. Nedá-li svolavatel volby na program, musíte získat podporu potřebného množství hlasů a svolat volební shromáždění sami.
  2. Musíte ale současně zajistit potřebné množství hlasů, které staré zástupce odvolá.
  3. Stejně tak musíte mít kvalitní kandidátku členů ochotných funkce přijmout a vykonávat a samosebou s potenciálem, že je členstvo zvolí.

Tyto fáze musíte mít připraveny dopředu všechny, neboť jedna bez druhé nebude fungovat. V nejhorším případě jedny odvoláte a druzí vám cuknou, nebo nebudou zvoleni a budete bez výboru, bez revizora. Příprava volebního shromáždění v praxi obnáší mnohaměsíční kampaň, vyjednávání o funkcích, o odměnách, o lidech schopných jednat navenek ale především mezi sebou.

Předvolební kampaň na půdě SVJ je vysoká hra, je to prakticky generálka na volby. Musí být připravená s každým jednotlivcem tak, že zvedání rukou na schůzi bude víceméně formalita s předvídatelným výsledkem.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.