Vložil Dudekk (bez ověření), 11. Červen 2020 - 11:19

Myslím, že bychom měli opustit mýtus, že někdo, kdo něco vlastní, má lepší vztah k tomuto majetku a jeho správě než ten, kdo tento majetek spravuje, ale nevlastní. Přestaňme si lhát nebo lpět na nepravdivých tezích. Důkazů o tom je mnoho, a najdeme je v každém SVJ a nejen tam.

Je totiž jedno, kdo majetek vlastní, důležité je, kdo ho spravuje, jeho osobnostní předpoklady, to platí, jak pro vlastníka, tak pro profesionála (nevlastníka). Pokud je to profesionál, tak bude majetek spravovat, jako by byl jeho vlastní (v tom dobrém slova smyslu, víme, jak se někteří vlastníci starají o svůj majetek, spíš nestarají). Jenže ne každý, kdo se vydává za profesionála, jím skutečně je!

Případů, kdy vlastníci vysávali SVJ, tunelovali účty SVJ atd. je mnoho. Asi měli takový vztah k majetku, že si mysleli, že je jejich.

Je třeba vybrat a volit slušné lidi, ne podvodníky, prospěcháře, a to jak v případě vlastníků, tak v případě profesionálů. U profesionálů je zas problém, že tomu moc nerozumí, zpravidla to nabízejí správcovské firmy, přičemž jejich znalosti jsou často velmi tristní. Spíš to dělají tak, že se snaží vyhovět SVJ, taková ta lidová politika, aby hlavně byli spokojeni, jestli je to podle zákona a stanov, se moc neřeší. A zadělává se na problémy.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.