Vložil lake, 5. Červen 2020 - 9:41

Napřed si laskavě přečtěte odkaz „Moderování diskuse“ (na stránce vpravo dole). Pan admin tam vysvětluje, že se maže, proč se maže, a kdo maže na tomto portálu.

Důvod mazání příspěvků je zřejmý, a je naprosto stejný ve všech diskusích, které probíhají na širém celosvětovém internetu: Buď jde o spam, který se nijak netýká obsahu diskuse. Nebo jde o příspěvek trolla.

V diskusích se občas objevují trollové, kteří nepřispívají proto, aby se zeptali či poskytli odpověď. Troll se vyznačuje tím, že jeho hlavním cílem je pomocí nesmyslných, nepravdivých či překroucených tvrzení vyvolat hádky (flame wars).

Trollení lze poznat snadno: troll vždy začne tím, že napíše nějaký nesmysl či lživé tvrzení a čeká, že na to ostatní zareagují negativně. Trol chce vnést do diskuse chaos a přeplnit ji zbytečnými a matoucími příspěvky. Příklady některých typických úvodních příspěvků trolla:

  • „Pan X tady nesprávně tvrdil, že …“ [a následuje něco, co pan X nikdy netvrdil].
  • „Pane X, musím Vás usměrnit. Vy jste napsal, že …“ [a následuje něco, co pan X nikdy nenapsal].

Stane-li se toto jednou, lze to připsat tomu, že účastník diskuse nepochopil text, nebo se prostě jen spletl. Takový úlet nejspíše mazán nebude, pokud je alespoň trochu k věci. Ale jsou zde jedinci, kteří takto trollí opakovaně, dokonce ve více diskusích zároveň. Pak ovšem jsou opakovaně mazáni při sebemenším náznaku trollení.

Na tomto portálu se mazalo od jeho vzniku v roce 2008, maže se, a bude se mazat i v budoucnu. Je to v zájmu portálu a v zájmu přehlednosti diskusí. Možná se Vám to nelíbí, ale to je asi tak vše, co s tím můžete dělat.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.