Návrh na nucený prodej jednotky?

Vložil Petr (bez ověření), 1. Červen 2020 - 19:34 ::

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem na řešení situace týkající se závadného majitele bytové jednotky. Zastupuji bytový dům v Praze 4 se 166 bytovými jednotkami v osobním vlastnictví.

Jeden majitel shromažďuje odpad v bytě, proběhlo nesčetně písemných výzev s žádostí o nápravu, předběžné opatření soudu a nakonec i soud. Nařízení soudu majitel nerespektoval, tak došlo na exekuci. Teď ½ roku po exekuci se opakuje závadný stav, majitel opět shromažďuje odpad v bytě, nedodržuje základní hygienické návyky a před 14 dny, díky své nedbalosti, v bytě museli zasahovat hasiči. Stačilo pár minut navíc a majitel by s v bytě, kde doutnaly odpadky, udusil.

My, výbor společenství vlastníků, jsme pevně rozhodnuti ochránit zbylé vlastníky od toho velmi závadného jednání jakýmkoliv dostupným způsobem. Jako jediné řešení se jeví „Návrh na nucený prodej jednotky“.

Obracím se na Vás s dotazem, zda-li existuje nějaká právní kancelář, které se na tento druh činnosti specializuje nebo má s touto činností praktické zkušenosti.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.