Vložil Justitianus, 31. Květen 2020 - 18:54
  • Pan Ctibor mi rozhořčeně napsal: Takže tvrdíte, že souhlas s protiprávním přestupkovým jednáním udělený (konkludentně) kdykoli v minulosti zajišťuje beztrestnost na trvalo do budoucna? To, že si nechám (jednou) něco líbit, znamená podle Vás, že se při opakování nemohu bránit? Třikrát jsem se nedomáhal ověření, počtvrté (a po páté) nemohu ověření požadovat?

Pane Ctibore, jste směšně popleten. Pokud jste obdařen rozumem průměrného člověka (§ 4 odst. 1 NOZ), pak víte, že tazatel žádné ověření vodoměrů nepožadoval po celých 18 let. Pouze odmítl hradit náklady na služby a stal se neplatičem.

Mohl samozřejmě jako člen SVJ navrhnout, aby shromáždění uložilo SVJ povinnost vyměnit vodoměry za řádně ověřené. Ale neudělal to za celých těch 18 let ani jednou. Pokud by to byl udělal a shromáždění by jeho návrh zamítlo, mohl se obrátit na soud (§ 1209 NOZ). Stejnou možnost měl, pokud shromáždění o jeho návrhu vůbec nerozhodlo pro neschopnost usnášet se (§ 1210 NOZ).

Pane Ctibore, napište mi prosím kdy a kolikrát během těch let tomas 22 navrhoval aby se vodoměry vyměnily za ověřené; napište k tomu jak dopadlo hlasování o tomto jeho návrhu. On sám o tom nepíše nic – třeba Vám to sdělí.

Jedna věc je však naprosto jistá: Nelze se zpětně dovolávat ověřených vodoměrů v době, kdy zúčtovací období dávno skončilo a vyúčtování bylo rozesláno. O tom pana tomase 22 poučily soudy.


Stejně tak tomas 22 mohl kdykoliv navrhnout změnu pravidel rozúčtování nákladů na poskytování teplé vody (například) tak, že spotřební složka se napříště rozúčtuje podle náměrů metrologicky ověřených vodoměrů; a nejsou-li takové, pak podle směrných čísel roční potřeby vody.

Pane Ctibore, napište mi prosím kdy a kolikrát během těch let tomas 22 navrhoval nová pravidla rozúčtování; napište k tomu jak dopadlo hlasování o tomto jeho návrhu. On sám o tom nepíše nic – třeba Vám to sdělí.

Jedna věc je však naprosto jistá: Nelze se zpětně dovolávat nových (neschválených) pravidel rozúčtování v době, kdy zúčtovací období dávno skončilo a vyúčtování bylo rozesláno. O tom pana tomase 22 poučily soudy.


Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.