Vložil Justitianus, 31. Květen 2020 - 18:06

Pane tomasi, píšete nesmysly.

  • K používání náměrů neověřených vodoměrů jste dával každoročně souhlas, ať již jako nájemce do roku 2009, nebo (pozěji) jako vlastník bytu.
  • Vaše „reklamace“ se vůbec netýkaly neověřených vodoměrů, nýbrž jakýchsi „nadměrných ztrát tepla“. Nejspíše proto jste při „reklamacích“ neměl úspěch.
  • Jestliže Vaše argumentace spočívala na zvýšení měrného ukazatele o 35%, pak ovšem toto nebyl důvod k reklamaci Vašeho vyúčtování. Plýtvání teplem by se projevilo shodně u všech příjemců služby „centrální příprava teplé vody“. Ostatně toto Vám připomenul i Ústavní soud.
  • Jestliže jste se neobrátil na soud po zamítnutí Vaší „reklamace“ a nezaplatil jste doplatek, stal se z Vás neplatič se všemi z toho plynoucími důsledky. Proto jste nebyl úspěšný u žádné soudní instance, ani u Ústavního soudu.
  • Zcela Vám ušlo, že shromáždění vůbec nehlasovalo o „zákonnosti vyúčtování“. Shromáždění svým hlasováním pouze potvrdilo již dříve platná pravidla rozúčtování, to jest že se pro rozúčtování předchozího roku mají opět použít náměry neověřených vodoměrů, stejně jak tomu bylo v předešlých letech.
  • Vaše výmluva že „jste o vodoměrech nevěděl“ je poněkud dětinská. Neznalost zákona neomlouvá. Tvrdíte, že jste bydlel v bytě přes deset let, uhradil jste dokonce správci částku na výměnu vodoměrů, ale nevšiml jste si, že nikdo nikdy nepřišel ty vodoměry vyměnit? Nevěřím Vám, a soudy Vám nejspíše také neuvěřily, soudě podle toho jak jste dopadl.
  • Vytahujete argument s magnety na vodoměrech. To je teď už bezvýznamné, jestliže jste neuplatnil námitku v zákonné lhůtě po obdržení vyúčtování.
  • Zcela se mýlíte, když tvrdíte: „Autor vyhlášky je oprávněně ji vykládat ve sporných momentech a jeho výklad je závazný.“ To je nějaká Vaše amatérská fantazie, která nemá s právem nic společného.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.