Vložil Justitianus, 30. Květen 2020 - 8:41

S těmi bateriemi je to jinak. Je sice hezké, že baterie bude mít garantovanou životnost 10 let, ale pak bude třeba všechny radiové moduly vyhodit do popelnice a nakoupit nové (a zaplatit montáž a spárování s bezdrátovými koncentrátory v domě). Radiový modul stojí kolem 1200 Kč.

Velmi podezřelá je i zjevná zastaralost technických materiálů u některých českých dodavatelů.

Například firma BONEGA (http://www.bonega.cz/go.asp…) deklaruje, že k odečtům je vhodné používat přístroj PDA, např. Hewlwtt-Packard IPAQ 114 (horká novinka roku 2008, dnes vhodná buď do šrotu nebo do muzea). Operační systém má být Windows Mobile 6 (zaveden v roce 2007, poslední verze z roku 2010, ukončení veškeré podpory výrobce v roce 2013). Z toho si můžete učinit představu o tom jak „moderní“ radiové odečty jsou nabízeny na českém trhu naivním zákazníkům.

S jakýmkoliv dálkovým odečtem bych počkal na dobu, až to bude pro všechny poskytovatele zavedeno v českém právu. A pak bych volil spíše drátové připojení, nikoliv radiové. Obyčejná metalická dvoulinka má životnost srovnatelnou s rozvody vody v domě, a hlavně nepotřebuje NIKDY výměnu baterií či dokonce celých modulů.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.