Vložil Zdeno (bez ověření), 28. Květen 2020 - 12:44

má jeho majitel právo ke svému vlastnímu použití,popř. následnému předání orgánům činným v trestním řízení, nahrát kdykoliv kohokoliv a cokoliv!

To sice má, ale následná použitelnost u OČTŘ nebo soudu je již jiná věc (druhá strana může namítat, že „na nahrávce něco chybí“, byl do jednání vmanipulován atd.). Aby šlo uvedenou nahrávku opravdu vždy použít, je nutné o jejím pořízení informovat (a tato informace, jakož i explicitní souhlas druhé strany je na dané nahrávce více než vhodná, nebo písemný souhlas :)

Jinak je to docela opruz, pokud cokoliv co zasahuje do práv jiných nahráte, musíte zajistit ochranu této nahrávky – nesmíte ji zveřejnit ani jinak šířit. Pokud to máte v mobilu a ztratíte ho (a dostanou se k němu nepovolané osoby), můžete mít vcelku průšvih.

Tedy nahrávejte si co chcete, ale myslete na všechny dopady.

I ze shromáždění vlastníků si lze pořídit tajný audiozáznam.

A proč píšete „tajný“? Zcela bez problémů si můžete pořídit audionahrávku ze zasedání shromáždění, pokud jste členem tohto orgánu (shromáždění) a nikdo Vám v tom nemůže ani zabránit (a ani se nemusíte ptát na souhlas). Pouze ji opět nesmíte šířit / zveřejnit, ale pro následnou kontrolu správnosti zápisu ze zasedání ji klidně můžete použít.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.