Vložil Justitianus, 28. Květen 2020 - 4:50

Petře, poslyšte, mají ta parkovací místa dostatečnou šířku? Možná developer švindloval a jednotlivá stání jsou namalována užší než připouští norma. To se pak nelze divit, že se špatně parkuje!

Stání v hromadných garážích upravuje norma ČSN 73 6056. Základní rozměr kolmého stání je 2,50×5,00 m, to platí při šířce komunikace alespoň 6 m. Rozměr se musí zvětšit při užší „uličce“! Další zvětšení odstupů je normou předepsáno na místech u zdi a u sloupů.

Zajděte si do garáže změřit zda je dodržena norma, nebo to developer nechal „namalovat“ na úzko v rozporu s normou tak, aby bylo co nejvíc parkovacích míst k prodávaným bytům. Pokud jste developerovi zaplatili plnou cenu za byty s neplnohodnotnými stáními, pak se nedivte, že vám na karoserii občas přibude ťukanec.

Justitianus

A pokud je některý řidič permanentní nešika, přidělte mu nejširší stání. Rád to bude využívat. Obdobně to platí pro řidiče se zdravotním omezením (problémy s páteří, kyčelní nebo kolenní endoprotézy, atd). Oni prostě potřebují otevřít dveře doširoka, aby se dostali z vozu nebo do vozu. Uvědomte si, že ne každý je mladý a zdravý. Nepomůžete jim nijak, když je budete šmírovat s kamerami, nebo propichovat pneumatiky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.