Jak donutit SVJ, aby zasílalo vyúčtování?

Vložil 32812, 18. Květen 2020 - 13:02 ::

Jsem už nějaký rok členem SVJ v Mostě. Což nějak fungovalo do té doby, než jsem si dovolil odstěhovat se do zahraničí v rámci EU. Zrušil jsem současně trvalý pobyt v ČR. Řádně jsem nahlásil novou adresu do zahraničí pro zasílání vyúčtování, jenže tím to skončilo. Vyúčtování řeší kdo jiný, než SBD Krušnohor.

Řádně jsem platil zálohy za rok 2018, ale vyúčtování za rok 2018 nikde. Začal jsem se po tom loni pídit, načež jsem zjistil, že SBD Krušnohor odmítá evidovat mou nahlášenou adresu v zahraničí, „protože ve stanovách je napsáno, že zasílací adresa musí být v ČR“. Co na tom, že zde máme rozpor se Smlouvou o fungování EU, která garantuje volný pohyb osob (viz čl. 10 Ústavy)? Namísto mé nahlášené adresy v zahraničí u mě SBD Krušnohor eviduje jako korespondenční „adresu prostoru“, tedy adresu předmětného bytu v Mostě. A tam mi patrně i vše zasílají. A možná vzhledem k bordelu s doručováním v ČR i nějak doručují, což ale netuším.

SBD Krušnohor eviduje můj email (na který mi mimochodem zaslali i heslo pro přístup do jejich IS, takže komunikovat na něj mohou). Jelikož je ve stanovách napsáno, že lze členu SVJ doručovat i na email, požádal jsem o zasílání vyúčtování na email. „Všem to posíláme poštou, na email Vám nic posílat nebudeme“. Nazdar. No, dobrý. Někdy v září/říjnu 2019 se podala žaloba za nedoručené vyúčtování 2018, jenže vzhledem k soudním lhůtám se samozřejmě nic neděje.

Řádně jsem platil zálohy za rok 2019. Vyúčtování za rok 2019 opět nikde. Patrně „doručeno“ na adresu bytu v Mostě.

Nevím, co s tím. Řádně nahlášená adresa nestačí. Řádně nahlášený email nestačí. Naprostá svévole.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.