Vložil Justitianus, 18. Květen 2020 - 14:20

V první řadě si musíte uvědomit, že bytové spoluvlastnictví je ten nejhorší ze všech špatných způsobů bydlení.

Jste vydán na milost či nemilost šmejdům ve výboru, kteří se nechovají jako Vaši sluhové (správci Vašeho majetku), nýbrž jako nafoukaní páni, kteří s Vámi nebudou komunikovat – i když je to jejich povinnost. Zastání na shromáždění nečekejte žádné: ovce a osli zpravidla nejeví zájem o dění ve společenství. A když už přijdou na shromáždění, nebudou hlasovat pro Váš návrh, protože mu nerozumějí, „vždycky se to dělalo takhle“, a hlavně nezdržovat – fotbal v televizi začíná za půl hodiny …

Pokud se obrátíte na soud, narazíte na neprostupnou hradbu blbů v talárech, kteří znásilňují právo a vykládají je svévolně a v rozporu se smyslem a účelem zákona. To platí až po Ústavní soud (Sen o usnesení ústavního soudu). Mimochodem: soudy na běžícím pásu judikují, že dluhy předchozího vlastníka přecházejí na nabyvatele jednotky – i když takové ustanovení se v NOZ objeví až po novele od 1. července 2020. Vítejte v Bezpráví.

Ostatně samotný zákon je nesrozumitelný paskvil, který neobsahuje to, co by měl, ale zato obsahuje spousty neurčitých pitomostí. O účinné ochraně práv vlastníka jednotky si můžete nechat jen zdát. (Onehdy soud judikoval, že stanovy mohou zakázat vlastníkovi jednotky pořizovat si při nahlížení do dokladů a účetních knih kopie či opisy.)


Chápete už, jaké máte štěstí, že Vás to stojí pouze 600 Kč ročně? Jiní přišli o desetitisíce či statisíce marnými soudními spory se šmejdy ve výborech SVJ a v druhém kole se záludnou a nevypočitatelnou českou justicí. Někteří při tom přišli o nervy, získali žaludeční vředy a ztratili léta života marným úsilím domoci se logické spravedlnosti.

Buďte rád a děkujte Stvořiteli každý den, že to drobné, bezvýznamné výpalné 600 Kč ročně (1.64 Kč denně) je zatím vše, co Vás v SVJ trápí. Může být ještě mnohem, mnohem hůř …

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.