Výměna vodovodních rozvodů a odpadů

Vložil Ibacina, 11. Květen 2020 - 19:47 ::

Jako předseda SVJ stojím před výměnou stoupaček, odpadů a vodorovných rozvodů vody. Jsme relativně malé společenství cca 24 bytů. Společenství vlastníků nám odsouhlasilo výměnu výměna stoupaček, odpadů. Až na jeden byt je přístup k rozvodům odnimatelný.

Mám dva níže popsané problémy.

  1. První vlastník, který nebyl účasten hlasování a při své rekonstrukci si zazdil přístup k rozvodům tak, že jsou přístupné pouze měřiče. Takže bude nutné bourat a dát do původního stavu. Po intervenci našeho právníka ustoupil z původního požadavku nechat si na náklady společenství kromě uvedení do původního stavu obložit kromě přístupové stěny i celou toaletu a přilehlou koupelnu. Teď požaduje sice menší spoluúčast, ale požaduje trojstrannou smlouvu dodavatel-svj-majitel bytu, jako dodávku na klíč s harmonogramem.
  2. Druhý vlastník zase požaduje finanční kompenzaci, protože si rekonstrukci vodorovných rozvodů provedl sám.

K bodu jedna jsem tady četl fóra, že vše jde na vrub vlastníka, že musí na své náklady zajistit přístup, ale právník specialista na SVJ mne vyvedl z omylu. Tak bych asi volil firmu s kompletním zajištěním, včetně vedení projektu. Nechci totiž absolvovat odbornou diskuzi a tahanice o kvalitě dodávky s výše uvedeným vlastníkem.

K bodu dva nevím, jak řešit tuto situaci, protože se všichni budou cítit poškozeni.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.