Vložil Zdeno (bez ověření), 21. Květen 2020 - 8:00

Pozorně, ale opravdu pozorně si přečtěte můj příspěvek: http://www.portalsvj.cz/…a-clen-narok#…

Trváte na tomto, co jste napsal:

jeden by řekl, že Zdeno souhlasí, že bych se tuto okrádačku (přeúčtovní do spol. nákladů) neměl právo dovědět. Hlavně pak proto, že „dokumentace elektroinstalace“ je DOKUMENT ale není to DOKLAD. ne chápu, Zdeno nemá v hlavě úplně vyhrabáno. On ví co a jak označit, aby kontrola jak SVJ hospodaří byla sofistikovaně zobstrukčněna, Filuta jeden. :)

Toto jste si vycucal dokud? Bohužel jste vedle jak ta jedle.

V našem SVJ by jste se po dokumentaci zapojení elektroinstalace bez problémů dostal. Také ke spoustě další dokumentace. Nicméně jenom proto, že nic netajíme a chceme tyto dokumenty členům zpřístupnit. Nic nás k tomu ale nezavazuje (dokonce ani naše stanovy ne a i tak to děláme – to je ale drzost, co?) – a tom celá tato diskuse je, že neexistuje žádný zákon ani jiný právní předpis, který by statutární orgán donutil zpřístupnit každý dokument.

Pak už záleží pouze na tom, „jaký materiál“ máte ve statutárním orgánu, obecná řešení jsou 2 – změna stanov, kde shromáždění jako nejvyšší orgán SVJ donutí statutáry zveřejnit „vše“, nebo zvolit za statutáry takové osoby, které prosazují transparenci a dokumenty Vám zpřístupní.

Co se týče vašeho domu / SVJ – „okrádačky“ řešte s výborem nebo policií, od toho vám toto fórum opravdu nepomůže.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.