Vložil AsiTak, 25. Duben 2020 - 8:24

„Vyhláška se tedy těchto domů vůbec netýká“ – protože v případě BPS je jiná situace, nicméně i v tomto případě se jedná o odběr měřeného množství tepla ze společného zdroje, které je třeba rozdělit rozúčtovat na jednotky. Dále se jedná o odběr měřeného množství vody ze společného zdroje, které je třeba rovněž rozdělit rozúčtovat na jednotky. Pro vyúčtování BPS vyhlášku 269/2015 Sb. přímo použít nelze nicméně může sloužit jako zdroj inspirace při zpracování vlastního návrhu vyúčtování BPS zejména v části obsahující pokyny rozúčtování zvláštních případu vyúčtování.
Služba „dodávky tepla“ podle mě je služba obchodní činnosti, kde poskytovatel služby dodavatel zboží „teplo“ dodává odběrateli příjemci služby obchodní zboží „teplo“.
Služba „vytápění jednotky“ podle mě je služba, kde poskytovatel služby u příjemce služby vytvoří specifikovanou teplotu vzduchu (např. koupelna 25C, ostatní místnosti 20C) vytápění jednotky příjemci služby. Službou „vytápění“ spotřebované teplo je nákladem služby a je použito na vytvoření požadované teploty.
Výroba a rozvod tepla je výrobní činnost a není službou.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.