Vložil aby bylo jasno (bez ověření), 29. Březen 2020 - 14:20

U nás jsme v r. 2017 zaplatili za „chemické čištění radiátorů“ správní firmě 350.000.

U nás jsme v r. 2019 zaplatili za „výměnu strašně zanesených termoventilů“ 650.000.

U nás platíme průběžně „strašně zanesené, občas někomu v bytě tekoucí radiátory“ >15.000/kus (samozřejmě s doporučením jednatele správní firmy, měnit vždy radiátor – jen ten tekoucí :) … výměna logicky obnáší vypuštění/napuštění stupaček a seřízení … 45%).

Komunistické radiátory nám ale slouží většinou více než 35 let. Kolik že má životnost klasická plechovka „Radik“ dodávaná dnes? Chápu, aby nezaniklo mnoho topenářských kutilů co si říkají řemesníci, měli bychom měnit radiátory alespoň co 5– let. Třeba i na to, u nás, dojde.

Když nám popisovali med-okolo-huby-mazači jak „chemické čištění radiátorů“ ušetří náklady, přivedli nám odborníka na poskytování úvěrů.

Když jsem chtěl vědět před sroceným stádem a od někoho ze stáda, jaká úspora nás v těchto časech teplých zim čeká, bylo na mně řváno že zase zdržuji, že každému, i trotlovi jen ne mně, je jasné úspora bude VÉÉÉÉLIKÁ. O tom jak se úspora, když ne naplánuje, tak alespoň se alespoň posléze změří, „stádní IQ“ v danou chvíli bohužel nestačilo: kleslo pod stupeň idiocie (celkový objem nakoupeného tepla nám přitom v domě konstantně klesá). Nejdůležitější parametr byl, abychom si „vzali úvěr včas a nejlépe včera“, protože jinak to propásneme, a firmy nám svoje slavné služby neposkytnou.

Když nám popisovali med-okolo-huby-mazači jak „výměna termoventilů“ ušetří náklady a proč tu máme toho stejného odborníka na poskytování úvěrů, měl jsem déjà vu. Opět jsem méně než trotl a opět to údajně žádného vlastníka nezajímá. A opět ofce bučely a trkaly do mne, že chtějí do svého kotce, k TV. Nikoho již nezajímalo jak nám „chemické čištění radiátorů“ pomohlo nebo nepomohlo. To už je pro ně HYSTORYE a ten kdo do ní ryje, bude kamenován.


Mně to tedy už k ničemu není (chci být a snažím se být ofce nepřežvykující), ale koukl bych se ale sem (https://vytapeni.tzb-info.cz/…ni-zakazniku).
Ve většině případů nemůže chemické čistění vnitřku otopných těles přinést snížení provozních nákladů, o které jde provozovatelům v první řadě. Pokud otopná soustava vykazuje poruchy, pak je žádoucí poruchy identifikovat a podle jejich charakteru zvolit řešení. Postup pokus – omyl se vyplatí jen těm, kteří mají nadměrnou dávku štěstí – a těch je málo, jak dokumentují statistiky výherců v hernách a kasinech.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.