Vložil Justitianus, 23. Březen 2020 - 21:28

Pane Matej H, ptal jsem se Vás v prvním příspěvku této diskuse zda jednotky v domě vznikly do dne 31. 12. 2013 nebo později. Neodpověděl jste. Je to informace zásadní důležitosti!

Napsal jste: „… nutnou změnu spoluvlastnických podílů na společných částí domu nebude nikdo blokovat“. Pokud jde o jednotky(1994), je vyloučena jakákoliv změna spoluvlastnických podílů. Žádná změna podílů se nekoná a proto nikdo nemůže nic blokovat. Pokud jde o jednotku(2012), pak ani v tomto případě pouhá stavba balkonů nemá vliv na spoluvlastnické podíly. Žádná změna podílů se nekoná a proto nikdo nemůže nic blokovat.

Zcela nezávisle na výstavbě balkonů je možné u jednotek(2012) určit spoluvlastnické podíly libovolně jinak než je tomu dnes, ale souhlasit s tím by museli všichni kterým se má jejich podíl změnit.

K Vaší otázce: Jakmile bude sjednána Smlouva o výstavbě, bude SVJ moci postupovat jak píšete – dohodnout s dlužníky splátkový kalendář (uznání dluhu). vzít si úvěr, provést stavbu balkonů. Bez Smlouvy o výstavbě by takové jednání SVJ bylo protiprávní.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.