Vložil Justitianus, 23. Březen 2020 - 16:52

Pepo, opět zbytečně prudíte. A opět se pletete. Jako obvykle.

Nepletu se „o dva roky“, jak jste nesprávně napsal. Na vině je (opět) Vaše neznalost zákona. Nový občanský zákoník nabyl platnosti 22. března 2012. Mohl jste to poznat podle označení ve Sbírce zákonů: 89/2012 Sb.. Cožpak nevíte ani toto?

Zcela zbytečně se patláte v pojmech: nové Prohlášení i Smlouva o výstavbě musí být přijaty shodným postupem a musí být vloženy do katastru stejným způsobem. Bude to trvat naprosto stejně dlouho a bude to stát naprosto stejné peníze. Vy ovšemže jen prudíte a hledáte v mém textu neexistující chyby.

Smlouva o výstavbě má ovšem dvě nesporné výhody (o kterých Vy nic netušíte).

Za prvé:
Bude v ní jako povinná součást uvedena veledůležitá informace – kdo bude hradit stavbu nových balkonů, kdo bude jejich výlučným uživatelem a jak se výluční uživatelé budou podílet na opravách a údržbě. Právě na toto se přece tazatel ptal. Přečtěte si úvodní dotaz!

Za druhé:
Smlouva o výstavbě se schvaluje a vkládá do katastru před změnou stavby, tedy před výstavbou balkonů. Prohlášení by se vkládalo do katastru teprve po změně stavby, tedy po výstavbě balkonů. Zkuste si představit co se stane, pokud se SVJ pustí do výstavby BEZ SMLOUVY O VÝSTAVBĚ a v průběhu prací si to některý vlastník jednotky rozmyslí, nebo se změní vlastník některé jednotky a bude trvat na tom, že společné balkony musí hradit všichni vlastníci podle podílů. Pane Pepo, jakpak potom zajistíte nutný souhlas všech dotčených vlastníků jednotek? Na to jste vůbec nepomyslel, že.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.