Vložil Justitianus, 22. Březen 2020 - 20:48

Pane Pepo, neznáte zákon. Zbytečně a agresivně zde otravujete. Mýlíte se hned dvakrát.

(1) Zjevně Vám ušlo, že jednotka(2012) v sobě zahrnuje také podíl na společných částech domu. Jestliže se mají nově postavit balkony, které dnes v domě tazatele neexistují, půjde nepochybně o změnu všech jednotek podle § 1170 odst. 1 NOZ. To vyžaduje buď změnu Prohlášení, nebo Smlouvu o výstavbě.

(2) Druhá Vaše mýlka spočívá opět v neznalosti zákona. Podle § 1166 odst. 1 alinea b2 platí, že povinnou součástí Prohlášení je „určení a popis společných částí se zřetelem k jejich stavební, technické nebo uživatelské povaze a s případným určením, které z nich jsou vyhrazeny k výlučnému užívání vlastníku určité jednotky. Zkuste zde prosím popsat jak si představujete že budou nové balkony v domě tazatele vyhrazeny do výlučného užívání vlastníkům určitých jednotek, když o nich v Prohlášení nebude ani slovo.

Pane Pepo, zlost Vám asi znemožňuje jasně myslet. Až si příště přečtete některý můj příspěvek, nesnažte se hledat v něm za každou cenu nějakou chybu. Zkuste se napřed zamyslet nad tím proč Justitianus napsal to, co napsal.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.