Vložil Pavel, 14. Březen 2020 - 13:52

TN.,

předpokládám, že reagujete na ÚV č. 199. Tam výjimka ze zákazu zní: „Tento zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci, soudů a jiných veřejných osob, které se konají na základě zákona, a na pohřby.“ Protože SVJ a BD nejsou veřejnými osobami, ale soukromými, tak se na ně výjimka nevztahuje. Dovětek o valných hromadách a.s. neznám, prosím, dejte sem odkaz.

Fake news pana Žurovce je vnitřně rozporné. Mimo lživou informaci o odkladu daňových přiznání píše o tom, že se prominutí bude vztahovat na fyzické a právnické osoby a nečiní rozdílu v tom, zda mají či nemají datovou schránku. Zároveň však prozradil, že hlavním cílem není podpora podnikatelů, ale ochrana úředních osob na podatelně před osobami, které nemají povinnost činit podání daňového přiznání elektronicky.

Předpokládám, že tato nedokonalá informace MF ČR bude marketinkově vyhodnocena a zítra v 16,00 na tiskové konferenci či nejpozději v pondělí bude vyjeveno, zda prominutí pokut je pro úlevu FO a PO nebo pro ochranu berušek na podatelnách.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.