Regulace otopné soustavy

Vložil Zdeněk II (bez ověření), 11. Březen 2020 - 18:46 ::

Již asi 10 let jsou publikovány články uznávaných odborníků na problematiku vytápění, které popisují nově nabízenou metodu tzv. termo-hydraulického vyregulování otopných soustav. Jako každá novinka, je i přístup k projektování a regulování otopných soustav novým způsobem, obestřena nedůvěrou ze strany čtenářů-obyvatel bytových domů, neboť je nutno přiznat, že důkazy podpořené poněkud náročnými výpočty, jsou pro většinu z nás mimo chápání. Každopádně ale lze konstatovat, že otopné soustavy vyregulované podle projektů zpracovaných společností Centrotherm CRA jsou schopny po zateplení obálky domu ušetřit ve srovnání se stavem před zateplením náklady na vytápění až 80%!

Doposud jsem marně pátral, zda jsou nějaká SVJ, která by měla otopnou soustavu svého domu již vyregulovanou termohydraulicky a pokud ano, zajímaly by mne konkrétní srovnávací poznatky. Ozvěte se prosím na email: provozdomu@sez­nam.cz Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.