Vložil Justitianus, 10. Březen 2020 - 5:27

Anonyme, jste spoluvlastníkem společných částí domu a máte povinnosti, které s tím jsou spojené. Pokud se Vám toto nelíbilo, měl jste si pořídit rodinný dům. Investovat do rekonstrukce bytu v zanedbaném domě – kde jste pouze menšinovým spoluvlastníkem – je z dlouhodobého hlediska neperspektivní. Mít krásný byt v barabizně je od počátku investice s minusovým výsledkem.

  • Žádný vlastník auta s prorezlou karoserií si nebude pořizovat nové čalounění sedaček, nebo super-tuning toho vozu. To se prostě nevyplatí.
  • Žádný vlastník rodinného domu nebude investovat do renovace koupelny a do nových podlah, jestliže dům má špatnou střechu. Střecha a základy – to je vždy to první co je třeba mít v pořádku.

Stalo se co jste mohli od počátku předpokládat: zanedbaný dům bude nutné jednou opravit. A protože se dlouhodobě neskládaly dostatečné zálohy, bude se to financovat z jednorázových příspěvků vlastníků jednotek. Jako spoluvlastník máte povinnost přispět podle Vašeho podílu. A protože ani Vy sám jste si nevytvořil finanční rezervu, máte teď problém.

Začněte ten byt pronajímat, nebo prodejte nějaký majetek, nebo si vyřiďte půjčku, nebo byt rychle prodejte. Možná se najde někdo ochotný zainvestovat do střechy, a případně do nových oken, a do nové fasády a zateplení, a do hydroizolace základů, do nových rozvodů vody, do radiátorů, do nové elektroinstalace, …

Seznam je nekonečný, díra na peníze je bezedná.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.