Rekonstrukce střechy

Vložil Anonym (bez ověření), 10. Březen 2020 - 1:00 ::

Dobrý večer, mám takový dotaz, ocitli jsme se v situaci ve které si nevíme rady.
Bydlíme v bytovém domě, ve kterém jsou 4 byty. My a ještě jedna rodina, máme byt v osobním vlastnictví. Pak jsou tu dvě rodiny, tedy dva byty, ti jsou nájemníci družstevních bytů.
Na bytový dům se 40let nesáhlo, do fondu oprav se platili dvě stovky. Před pěti lety jsme byt koupili, celý zrekonstruovali. Před těmi pěti lety se zvýšil fond oprav na 1200,–. Při vichřici nám kus střechy rozbil auto. Bohužel teď máme v rodině zdravotní problémy, chceme se cca do roka odstěhovat.
Teď technik z bytového družstva navrhl, že se spraví střecha, jenže díky tomu jak si tady ty rodiny celé roky spořily, tak ve fondu neni dost prostředků na opravu, tudíž chtějí po vlastnících bytů, aby svou čtvrtinu, která je potřeba na doplacení, uhradili hotově ihned po opravě ze svého.
Nájemníci z družstevních bytů s rekonstrukcí souhlasí, neboť jim se jen zvedne nájem o pár stokorun, co si budeme říkat, do bytů nikdy nic moc nedali a žijí tady celý život za pár kaček.
Pak je to druha rodina, vlastníci druhého bytu, kteří s rekonstrukcí také souhlasí, byt zdědili, tak jim o nic nejde, dají 100 000,– ze svého na rekonstrukci.
Jenže my do toho dali nemalé peníze, díky hypotéce tady nebydlíme za pár korun, žijeme tady něco málo přes čtyři roky, chceme se odstěhovat a prostě neodskáčeme to, že všichni na všechno celou dobu kašlali a teď chtějí strašně spravovat a nemají ani za co.
Nicméně je prý jedno, že s rekonstrukcí nesouhlasíme, a i tak po nas budou těch 100 000,– vymáhat soudně. O rekonstrukcí se zacali bavit dnes a dnes i rozhodli, nic se nějak neřešilo. Takže my se máme teď asi zbláznit, sehnat sto tisíc nevim kde, aby nás netahali po soudech. A už vůbec nemluvím o tom, co.je tohle za jednání, takový nátlak, vyhrožování.
Tak by mě zajímalo, jestli tohle opravdu mohou???

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.