Vložil swenak, 8. Březen 2020 - 4:52

Parcela je součástí každé jednotky v poměru podílu jako ke společným částem domu, u každé jednotku je uveden podíl na společných prostorech a pozemku dle výměry jednotky.

Kdyby sousedé (ono se tedy jedná vlastně o jednu rodinu, která to z 95% využívá) rozuměli slovu ohleduplnost, nemuselo by se to řešit, takže se hledá řešení.

Ve stanovách máme uvedeno v rámci domovního řádu, že „Člen společenství není oprávněn rušit další členy společenství či jiné osoby v užívání jednotek a společných částí nad míru přiměřenou místním poměrům, zejména nepřiměřeným hlukem a otřesy (je povinen se řídit nařízením vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací), kouřem, pachem či světlem“, obdobně by šlo argumentovat další povinností „zdržet se jednání, jímž by ztížil užívání jednotky nebo společných částí jiným vlastníkům jednotek a nezasahovat tak do práv ostatních členů společenství;“. Stejně tak lze argumentovat § 1013 NOZ. To by mělo na formální výzvu pro toho člena SVJ stačit.

Problém je, že ta rodina si to moc k srdci brát nebude. Upozorněni byli neformálně více krát, resp. se na to poukazovalo, bylo jim nabídnuto, že se i s finanční pomocí dalších členů udělá posezení dál od domu, ale to si zase tato rodina chce užívat na další své potřeby, jako hernu pro dítě, v létě bazén a pak samozřejme, někde musí pobíhat psy této rodiny a jejich přátel, které si tam zvou a užívají si to společně.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.