Užívání části společného pozemku pro posezení, kouření a grilování

Vložil swenak, 7. Březen 2020 - 14:27 ::

Dobrý den všem.

Na společném pozemku (podílové vlastnictví, jedná se o pozemek, na kterém stojí bytový dům a je oplocen – v katastru veden jako „zastavěná plocha a nádvoří“) si menšina členů SVJ umístila stůl, židle, gril, popelník a využívají tuto část pro osobní „rekreaci“, kouření, posedávání, hřiště pro děti, venčí tam psy (a exkrementy odklízejí dle nálady). Místo je přímo pod okny 4 bytových jednotek (celkem 7) s tím, že se to moc neřeší, dotčeným (až na jednoho, který má nad místem v 1 patře balkón a velké okna a i hlasitější hovor vnímá a rozumí mu) to nevadí, nebo si zavírají okna a nechtějí to moc řešit.

O umístění a využívání prostoru k těmto účelům se nehlasovalo, nebylo ani nijak formálně oznámeno. Nyní výbor chce oslovit členy, aby si odstranili vše, co tam je a přestali takto prostor využívat.

Zároveň chce ale výbor dát možnost toto formálně „obnovit“, pokud budou splněny podmínky (minimální imise hluku a kouře, nočního osvětlení, …). a bude to platně schváleno shromážděním.

Otázkou je, jestli se jedná o změnu užívání společných prostor (a pak, o jaký typ užívání jde), která by měla být zahrnuta ve změnách prohlášení vlastníka, nebo ne. V platném prohlášení se nijak neřeší účel těchto prostorů (je to dvorek částečně travnatý, částečně zámkovka, přímo před vchodem do domu a pod okny bytových jednotek).

Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.