Vložil aby bylo jasno (bez ověření), 29. Únor 2020 - 1:38

Jirka: …Dostanete tedy informaci, že odečet irtin u vás je xy a celkový odečet v domě xyz

Jirko neděkuj za školení, pokud ti zjevně k ničemu nebylo. Je přeci jasné, že dostat informaci jen o tvých dílcích a o součtu všech dílků je nesmysl. Co bys s těmito hodnotami graficky zobrazoval? A navíc – ty přeci nepotřebuješ informaci o nákladu absolutně ale pouze o spotřebě – TA koriguje chování všech co se na tu informaci dívají. Jestli bude na konci období pak stát GJ 500 nebo 1000 Kč je pro účel častějšího dálkového odečítání ZCELA nepodstatné.

Samozřejmě předpokládám, že plyne ze směrnice že konečný spotřebitel dostane grafík se zanesenými spotřebami XY z ostatních bytů ze stejného rozúčtovacího pytle. Jo jasně můžeš chtít TAJIT spotřebbu konkrétního bytu a prohlašovat dotčeně že jde o osobní údaj – ale to není osobní údaj, když je povinností tyto hodnoty vyvalit při rozúčtování, že.

Je vhodné mít lokalizaci bytu, kde je teplo nakupované SVJ používáno namísto k ohřevu místností pro běžné bydlení k roztočení turbíny pro výrobu energie, jinak by ta informace byla jen pro naštvání, že. :)


Jirka: …co myslíte elektrikou a k čemu by vám to bylo

No k čemu asi…? K tomu samému jako u tepla. Jo souhlasím, že když všude v domě budeme mít LED-ky, asi se náklad na dálkově odečítaný elektroměr nevyplatí, ale dálkově odečítané vodoměry – ty máme již nyní. Ne proto, že bych viděl kolik 10-tek % zase na konci roku budeme platit bez rozúčtování poměrovými měřidly, nebo abych mohl soudit že když každou noc slyším u souseda téci nahlas vodu, že to ani nemohu přehlušit hlasitou TV, že bude něco špatně, když pak na jeho ročním sousedově vyúčtování je spotřeba pouze 5 m3, takže mně libé účely proč pořizovat vodoměry za 2–3 násobnou cenu oproti dálkově neodečítaným
ale proto, že správce ušetří svoje zaměstnance a svoje náklady, kteří předtím museli lezt po bytech a spotřebu si kontrolovat osobně a přesto blbě a stačí mu nyní pouze se projet pod okny domu ve svém autě a údaje má v laptopu. Já jako vlastník z toho ale nic nemám … jo vlastně mám: mnohem větší náklady a mnohem větší tajnosti. Nic nesmím vědět, protože co kdy přišel GDPR-čert a vzal si správce i zástupce SVJ do pekla. Že jo?

Takže jo, pro mně to je přínosné. A že to bude i pro ostatní – no nejprve to musí pochopit. Ony dobré věci často neproniknou pod lebeční kost, no a pak dochází ke konfliktům.


Jirko nestraš náklady, které jen hádáš ze své kávové sedliny.
A to dálkové „zlo“ si promysli znova – abys pochopil konsekvence.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.