Vložil Justitianus, 28. Únor 2020 - 14:17

Pane „aby bylo jasno“, nerozumím proč žvaníte.

Tazatel nebude v žádném případě donucovat ISTU k čemukoliv. Pro vlastníka jednotky je partnerem výhradně SVJ. To byste měl vědět, když zde chcete zkoušet někomu radit.

Také jsou nesmyslem Vaše úvahy o tom že by snad ISTA měla vlastníkovi jednotky cokoliv vysvětlovat, dokonce snad „poopaticky“. Vlastník má pouze právo na vyúčtování a na podklady které sloužily k rozúčtování nákladů příjemcům služeb a k vyúčtování nákladů proti zaplaceným zálohám u vlastníka jednotky. Opět stejná chyba: Netušíte že pro vlastníka jednotky je jediným partnerem poskytovatel služeb, a to je SVJ.

Pokutu ve stanovené výši (max. 50 Kč denně) uplatní vlastník jednotky samozřejmě vůči SVJ. Při neposkytnutí podkladů si může rovnou tyto částky započíst na své zálohy, které pravidelně hradí na účet SVJ. Takže nemusí nic „vymáhat“, vy popleto. Započtení je jednostranné právní jednání; postačí prostě oznámit SVJ započtení, nejlépe dopisem do vlastních rukou.

Částka pokuty je max. kolem 1500 Kč měsíčně – to už stojí za to. Při vadném (nikoliv řádném) vyúčtování je to totéž, postup bude shodný.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.