Vložil P. Paluška (bez ověření), 25. Únor 2020 - 18:38

Dobrý den Justitianusi. Vy jste si kvůli mě založil nové vlákno. To mě těší.

§ 1189 OZ (1) Správa domu a pozemku zahrnuje vše, co nenáleží vlastníku jednotky…… To znamená Justitianusi, že rozhodnutí o službách v jednotkách vlastníků náleží vlastníkům. Rovněž shromáždění může hlasovat pouze ve věcech, které nenáleží vlastníkům jednotek. Svj není žádný plurální vlastník. Kam na ty výrazy chodíte? SVJ je dle OZ právní subjektivitou správce, žádný vlastník! Justitianusi ve svých příspěvcích si nevymýšlejte a pište pravdu. SVJ nemá žádný záznam o tom, že by v domě cokoli vlastnilo.

Dle OZ nemá SVJ žádnou pravomoc rozhodovat o rozsahu služeb. SVJ může dle OZ rozsah služeb pouze schválit. Už jsem Vás na to upozorňoval v druhém vlákně.

V §1 zákona o službách je jasně zakotveno, že veškerá ujednání dle tohoto zákona musí mít písemnou formu. Vy asi neumíte číst když tvrdíte opak.

SVJ jsou dle EZ dodavatelé, najděte si to. Dodávka tepla vlastníkům, je za strany SVJ dodavatelsko odběratelským vztahem. Takový vztah se dá kdykoli vypovědět.

Někdo mě v tom druhém vlákně nazval anarchistou, ale co tady předvádíte Vy s Krupem, tak to je anarchie na kvadrát. Vaše názory jsou v příkrém rozporu se základní listinou práv a svobod.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.