Vložil * (bez ověření), 2. Březen 2020 - 3:28

„dle OZ může SVJ a shromáždění rozhodovat pouze ve věcech, které nenáleží vlastníku jednotky. Dále OZ definuje několik věcí, o kterých může rovněž rozhodovat. Služby v tom ale nejsou.“

Uvádíte, že podle OZ rozhoduje SVJ vedle věcí, které nenáleží vlastníku jednotky, rovněž o několika dalších věcech. Provoz společných technických zařízení domu i služby jsou ovšem věcí, která nenáleží vlastníku jednotky (takže není třeba se zabývat dalšími věcmi v působnosti SVJ). Co ještě není jasné?

Další způsob vytápění bytu si pochopitelně zřídit můžete (za dodržení předpisů), a to klidně i vícenásobně (krb, elektrické, naftová kamna, solár, klidně vše dohromady, na každou stěnu místnosti jedno otopné těleso nebo v každé místnosti jinak, jak je libo). Za jistých okolností to může být i vhodné (záložní zdroj tepla na tuhá paliva pro případ výpadku dodávky energií je ovšem vhodnější řešit na úrovni domu, ne bytu).

K Vašemu tvrzení, že nelze rozlišovat regulérní a neregulérní odpojení otopného tělesa od společné soustavy ústředního vytápění domu asi tolik: pokud míníte odpojení legální a nelegální, tak toto účinný právní řád důsledně rozlišuje (a dovozuje z toho důsledky – na žádost je vypíšu).

Oceňuji, kolik jste své věci ochotný věnovat energie, životního času a peněz, rovněž oceňuji Vaši podrobnou znalost souvisejících předpisů, zdařile vedenou webovou presentaci a vytrvalost. Mnoha nám jste věc objasnil. Jsem Vám ochoten přispět, pokud vytrváte a dotáhnete svou věc do Štrasburku. Nezapomeňte ani na evropské policejní orgány.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.