Vložil P. Paluška (bez ověření), 29. Únor 2020 - 11:20

Vážená Misme, služby v jednotkách vlastníků vůbec nesouvisí s členstvím v SVJ. S členstvím v SVJ souvisí např. fond oprav, pojištění domu, úklid společných prostor, svícení na chodbě, výtah a pod.

Službu s vytápěním zajišťuje SVJ proto, protože v domě je pouze jedno fakturační měření. To ale není důvod pro domněnku, že službu s vytápěním je oprávněno poskytovat pouze společenství.

Vy mě tu procvičujete z §2 ZoSl ale úvodní ustanovení tohoto zákona, přehlížíte. §1 ZoSl (3) Tento zákon se nevztahuje na služby, které si příjemce služeb zajišťuje bez účasti poskytovatele služeb.

Dle §2 ZoSL, je příjemce služeb, vlastník a člen společenství, jedna a táž osoba. Když v ustanovení ZoSl. §1, odst. 3), zaměníme příjemce služeb za člena společenství, tak se významově nic nemění. Tento zákon se nevztahuje na služby, které si člen společenství zajišťuje bez účasti poskytovatele služeb.

Úvodní ustanovení zákona o službách, dává členu společenství, právo zajišťovat si službu s vytápěním bez účasti poskytovatele a vy mi oponujete, že néé, protože jsem prý členem společenství. Má Vaše úvaha logiku? Já myslím že ne.

To co Vy považujete za regulérní odpojení je v zásadě nemožné. Žádný poskytovatel vám samozřejmě neumožní odpojení, pokud vám službu poskytuje se 190% přirážkou. V ZoSl, vyhláškách ani OZ, není zakotven princip regulérního nebo neregulérního odpojení. To co v této souvislosti uvádíte jsou pouze vaše domněnky a účelové konstrukce. S územně energetickou koncepcí je naše odpojení v souladu. Mám na to papír. Naším odpojením nikoho neohrožujeme, ani na životě, ani jiným způsobem. Do práv ostatních vlastníků rovněž nezasahuji, pokud tedy nepovažujete za jejich právo, podílet se na přerozdělování 190% přirážky na naší službě.

Misme, se mnou nemusíte mít svatou trpělivost. Trpělivost musíte mít sama se sebou při čtení zákonů k této problematice.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.