Vložil Misme, 27. Únor 2020 - 18:50

Pane Paluško, jak chcete dát výpověď (byť jen služby) někomu, jehož jste součástí? Tj. fakticky výpověď sám sobě. Podle mne existuje jediná forma „výpovědi“ vlastníka jednotky vůči SVJ, a to prodej toho, co v SVJ vlastníte. Proto hovořit o nějaké výpovědi čehokoliv vůči subjektu, jehož jste součástí, mi nedává smysl.

Co se stane, když postupně jeden vlastník po druhém dáte vašemu SVJ výpověď na dodávku tepelné energie? Případně na další služby? Dodavatel energie pro SVJ sklapne podpadky a přestane fakturovat? Argumentujete zde často EZ, tak určitě víte, že nepřestane. Kdo ty faktury bude hradit? Poté, co vypovíte dodávky vody a elektřiny společných prostor budete vodu nosit v kanystrech a na chodbách si budete svítit baterkou a překračovat odpadky, jejichž svoz rovněž vypovíte? Asi byste se měl smířit s tím, že existuje cosi jako společný/veřejný zájem a ten má vyšší prioritu, než zájem jednotlivce – vlastníka jednotky.

Slova dodavatel a poskytovatel lze skutečně vnímat jako synonyma, ale jen za určitých okolností. Ale mám-li zákon č. 67/2013 Sb. uvozen titulem „Zákon, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty“, tak zrovna pro takovou formulaci mi synonymum dodávka nesedí. Nepřemýšlel jste o tom, proč tak složitá náhrada jednoduchého slova „dodávka“ slovy „poskytování plnění“?

Obávám se, že jste to vy, kdo odmítá přijmout nejen zákon o službách a další zákony, ale i fakt, že jste jako vlastník součástí něčeho většího, co musíte respektovat. Také velmi neopatrně a sebezničujícím způsobem zacházíte s terminologií jednotlivých zákonů, a to tím, že ji zaměňujete. Mne by akorát zajímalo, co to máte za advokáta, když ani tuto věc, tj. nebezpečí záměny terminologie, vám evidentně neobjasnil.

Jak už jsem psala dřív jinde, já v tom vašem případu vidím potenciálně slabé místo v tom, že dům není dosud zkolaudován a že projekt stanovil to, co jste realizoval. Případně by se možná dala najít berlička v podmínkách, které byly stanoveny ve smlouvě na tu desetiletou dodávku tepla.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.