Vložil Misme, 20. Únor 2020 - 17:18

Musím akorát umřít.

A nikoho nepřemlouvám ani nepřesvědčuji, já jen prezentuji svůj názor, že mít domovní řád je praktické, tak nevím, proč konkrétně na mne uvalujete takové požadavky a dotazy (odpovězte, prosím). Pokud ve vašem společenství nedokážete naformulovat domovní řád smysluplně nebo ho vůbec nepotřebujete, tak co já s tím?

Pro mne byl např. pomocí, když se nově přistěhovavší soused rozhodl půlhodinu před půlnocí vrtat do panelu. Přišlo mi rozumnější odkázat ho na domovní řád, než zalehnout do sbírky zákonů (což jsem učinila teď, abych vám mohla odpovědět) a poté mu jít složitě vysvětlovat, co najde v zákoně č. 89/2012 Sb., 251/2016 Sb., 258/2000 Sb… a jakými sankcemi jeho chování může být „orgánem“ ohodnoceno, pokud okamžitě s rušením nočního klidu nepřestane. Proto mi vyhovuje udělat „studijní“ práci jednou a sepsat na papír a nazvat např. Domovní řád. Máme svobodu volby. Osobně se domnívám, kdyby každý dům měl adekvátně zpracovaný domovní řád a lidé spolu komunikovali, tak na tomhle diskusním fóru nebude skoro o čem diskutovat.

Normy samy o sobě závazné nejsou, ale existují právní předpisy, které stanovují povinnost řídit se jimi (pokud mne paměť neklame, např. v souvislosti s „měřáky“ tepla se uváděly dvě ČSN).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.