Vložil radka2222 (bez ověření), 19. Únor 2020 - 19:48

nedávala jsem odkaz na vzor,… a já snad někde tvrdím, že jste ho dávala jako vzor? Vy odmítáte domovní řád jako takový, tzn. asi i jednat, hledat shodu, respektovat většinovou vůli. .. a na to jste přišla jak? proto, že odmítám nesmyslný nevymahatelný cár papíru? jak si dovolujete psát, že odmítám jednat, hledat shodu, respektovat…? toto pravidlo setrvale porušuji… tak k čemu je podle vás ten cár papíru? sama ho nedodržujete, sama nerespektujete většinovou vůli.

většina domovních řádů není vytvořena jednáním, hledáním shody, ale splácaná dle družstevních vzorů, předložená v lepším případě shromáždění ke schválení. na netu jsou desítky domovních řádů, a většinou jsou cca z 80 % stejné. domovní řád (my ho u nás v domě, který není svj, máme nazvaný „Aby se tu dobře žilo“) má význam u bytovek, kde není svj a u družstev.

např. z elaborátu, na který jste dala odkaz vy, může mít výbor hodně problémů, pokud by např. nedejbože opravdu někomu dali sankci za porušení DŘ. a nejlépe třeba za rušení jejich „domovního“ nočního klidu mezi 6 a 7 hodinou. dále omezují svobodu vlastníků v některých bodech, nebo kdyby vnikli při domnělé havárii do cizího bytu s odkazem na DŘ a ten blábol co tam mají… než tak problematický DŘ, tak je opravdu lépe nemít žádný a řídit se prohlášením, stanovami a zákonem. tam, pokud jsou tak jak mají být, je vše co je potřeba.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.