Zrušení a uzavření nové smlouvy předsedou SVJ bez vědomí členů SVJ

Vložil Anonymous, 17. Únor 2020 - 16:48 ::

Dobrý den,

prosím o radu. Jsme členy SVJ. Před cca třemi lety jsme si na schůzi SVJ odhlasovali smlouvu o údržbě domu, něco přes 500,– měsíčně per jednotka. Aktuálně jsme zjistili, že předseda SVJ smlouvu bez vědomí ostatních vypověděl a uzavřel smlouvu novou s jedním obyvatelem domu. Všimli jsme si toho po čase tak, že byla údržba nekvalitní.

Předseda nám sdělil, že smlouvu vypověděl a uzavřel novou. Vše bez vědomí členů SVJ. Na dotaz, jak je to možné, že jsme o tom nehlasovali a ani nebyli alespoň informováni mi bylo sděleno, že cena zůstává stejná, mění se rozsah prací a bude to dělat někdo jiný. (Předchozí firma byla pojištěna proti škodám – teď pojištění není, v ceně bylo DPH atd.)

Ve stanovách máme pouze že „předseda uzavírá smlouvy pro účely správy domu“. Tím je však právně pouze zmocněn je fyzicky podepsat, nikoliv si sám určovat, co bude a nebude dle své vlastní vůle sjednávat.

Má předseda právo takto sám rozhodnout, komu bude dávat naše peníze bez našeho vědomí a souhlasu většiny? Může vypovídat sám bez vědomí členů smlouvy, které jsme dříve na schůzi odhlasovali a uzavírat nové, které nikdo neodhlasoval?

Děkuji velmi za názory.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.