Vložil Justitianus, 17. Únor 2020 - 10:38

Pane PN, takže znovu: pro kontrolu vyúčtování služeb nepotřebuje nikdo znát vyúčtování ostatních. To je jen Vaše nepodložená fantazie. Vámi zmíněná „matematika“ není zjevně Vaším oborem.

S logikou jste také na štíru. Jestliže tvrdíte, že výpočet vyúčtování jednotlivého vlastníka není možný bez znalosti vyúčtování všech ostatních vlastníků, pak jste v bludném kruhu: Jakpak by SVJ vypočetla všechna vyúčtování pro dům, když k výpočtu každého z nich potřebuje – podle Vás – mít hotová všechna ostatní vyúčtování? Napsal jste totální blbost, viďte.

Jak už jsem tady uvedl: K vyúčtování služeb vlastník bytu potřebuje znát podklady pro vyúčtování, které jsou vyjmenovány v zákoně č. 67/2013 Sb.. Vy snad nerozumíte co o tom říká zákon? Zde to je:

67/2013 Sb.
(1)Na základě písemné žádosti příjemce služeb je poskytovatel služeb povinen nejpozději do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období doložit příjemci služeb náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a umožnit příjemci služeb pořízení kopie podkladů.

Jak vidíte, nikde v zákoně se neuvádí, že by snad příjemce služeb měl mít nárok na předložení vyúčtování jiného vlastníka jednotky, nebo dokonce na vyúčtování všech vlastníků jednotek. Tak už si ten nesmysl vyžeňte z hlavy.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.