grilování na balkonech

Vložil Anonymous, 2. Červen 2008 - 11:29 ::

Dobrý den, neřešili jste již někdo obecně rozšířený nešvar – grilování na balkonech? Zvláště v horkých dnech je toto velmi nepříjemné, zápach z grilovaného masa se dá ještě snést ale daleko horší je, pokud někdo používá gril na dřevěné uhlí – je tu nejen nepříjemný zápach, ale i nebezpečí požáru… Bohužel domluva s těmito lidmi bývá složitá…

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Sany (bez ověření), 10. Květen 2019 - 8:38

    Zdravím, reaguji na komentář o grilování. Nejsem závistivá a s přítelem také přemýšlíme o koupi grilu (na balkón). Nicméně na balkóně nemá gril na pevná paliva co dělat už jen z pohledu bezpečnosti. Pevně věřím že málokdo z Vás komentujících zažil ten oný zápach hořícího uhlí nebo dřeva, který Vám vletí do celého bytu. Věřte mi, zas tak lehké to vyvětrat opravdu není. Můžete si domů kupovat vonné tyčinky sebevíc drahé a kvalitní, ale nic Vám nepomůže. Když to pak máte 3× do týdne, už Vám to není dle libosti a prát můžete pořád do kola. Samozřejmě náklady už Vám nikdo neuhradí. Opravdu to není to samé jako vaření. Zkusili jsme to se sousedy po dobrém s domluvou, ale bez úspěchu. Ústavou to zakázáno není, ale město může vydat zákaz vyhláškou nebo to může být zakázáno v domovním řádu. Lidi, nebuďte bezohlední a myslete na sousedy. Zkuste vyjít ze své skulinky a svého pohodlí a uvědomte si, že na tom světe nejste sami.

    Vložil Pavelka, 15. Únor 2019 - 8:41

    Chápu, že to může být pro některé nepříjemné, ale myslím, že ve srovnání s dalšími nešvary, které se v bytových domech běžně dějí jde relativně o maličkost, která všechny určitě otravuje mnohem méně, než nap. kouření na balkonech, ze kterého je mnohem větší odér. Jako u všeho je třeba dojít k nějakému rozumnému kompromisu- já osobně bych zakázal gril na dřevěné uhlí, ale nevidím žádný zásadnější problém, proč by lidé nemohli grilovat na elektrickém grilu, pokud budou dodržovat ostatní pravidla soužití.

    Vložil Vlastiks, 28. Únor 2017 - 7:43

    Je třeba řešit na Shromážění. Jde o to jaké procento bude grilomaniaků.

    Obecně jde o nadměrné obtěžování. Grilovat mohou přece doma v bytě s využitím odsavače par.

    Vložil Hanakl (bez ověření), 28. Únor 2017 - 7:31

    DObrý den, také grilujeme na balkóně. Máme plynový gril od http://www.grilykrby.cz/plynove-grily/ takže ze své vlastní zkušenosti jen doporučuji.

    Vložil Evca (bez ověření), 28. Březen 2014 - 15:26

    Božeee co dělááááte proč by se jako nesmělo grilovat?Fakt lidi řeší uplné pitomosti a přitom je to fajn k letu to patří a elektrický gril je právě pro tyto případy.....fakt nechapu jak někomu může smrdět grilované masíčko.....Né každý má čas vyrazit z města někam ven a jedinou možností je tato… Ja si platím byt tak proc by jsem nemohla na svem balkone grilovat?Fakt tyhle hysterky z paneláků miluju…Prostě poradte sousedum elektrický gril a tečka…respektujte se a budte hodný na světě je spousta jiných hoven co smrdí víc než grilováné maso ale to z pohodlí domova asi není tak zajímavé k řešení co?.....Budte rada za to co máte a proberte se Paní chytrá nejchytřejší!!!!!!

    Vložil Tabornik (bez ověření), 18. Červen 2019 - 12:39

    „proc by jsem nemohla na svem balkone grilovat?“

    Spravne, Evco. Proc by jsem nemohl ve svem obyvaku rozdelavat taborak?

    Vložil dacan (bez ověření), 28. Březen 2014 - 16:10

    když si du koupit „grilovaný masíčko“ někam kde nebydlím, fajn. Ňamka.

    Když si ho jdu uklohnit na vlastní zahradu, taky fajn. Taky ňamka.

    Ale kdy si klohní sousedi myši a potkany – pro ně je to „grilovaný masíčko“, tak mne to se… Zkus si ty blbko jedna, bydlet u čongovskýho bufáče kde to tím tvým grolovaným masíčkem smrdí na 100 metrů, protože přesně takhle to smrdí když se do stejnýho činění pustí tvoji sousedi na balkóně a koktají o tom, že jim NIC nesmrdí.

    Vložil Martina E. (bez ověření), 26. Květen 2013 - 8:50
    Vložil Leona Novotná (bez ověření), 3. Srpen 2012 - 12:23

    A proč by se na balkonech nemohlo grilovat? Myslím, že když se použije elektrický gril, tak to nikomu nemůže vadit. Nic nečoudí a maso voní stejně, jako když vaříte v bytě a otevřete si okno…

    Vložil KalousekXX (bez ověření), 18. Červen 2019 - 11:59
    Vložil Vlastiks, 28. Únor 2017 - 7:45

    .. a co Vám brání grilovat v pohodlí svého bytu ?

    Proč otravovat vůní masa vegetariány ?

    Vložil Isabellchik (bez ověření), 26. Červenec 2012 - 14:48

    Aaaaa je, tady někdo závidí. Nezáviďte, kupte si gril také a můžete grilovat na balkóne. A nebo snad nemáte s kým grilovat a proto závidíte? Já osobně fandím grilování na balkoně. Nesmrdí to. Mnohem MNOHEM hůře smrdí asijská kuchyně.

    Vložil Zuza (bez ověření), 30. Srpen 2017 - 20:00

    Nejjednodušší se bránit soudně. Kouření cigaret, grilování patří na zahradu a na pole, jestli na ni nemáte, tak běžte do restarace kde grilují. A rozhodně se neohánějte vašimi právy, protože ty končí tam kde začínají ta moje a já rozhodně nemám náladu čichat vaše přepálený smrady.

    Vložil Blažena Křemenová (bez ověření), 13. Červen 2011 - 11:27

    Jistě, to je naprosto tipické čecháčkovství. „on griluje a my nemáme gril, tak ho nenávidím a rychle mu to nějak zkazím!“ Což takhle zamyslet se? Všichni něco děláme. Třeba jezdí jen na kole a vy autem, nemohlo by mu náhodou vadit, že mu smrdíte a ničíte životní prostředí!? Nebo používáte aviváž a prádlo pak věšíte na balkon? Ona je totiž taky cítit a nemuselo by to být někomu přijemné (ostatně proč by ano, je to chemický smrad poškozující životní prostředí a ostatně i to prádlo). Nebo si dáte denně tři až čtyři cigárka na balkoně? A to myslíte, že to okolní byty nemají uvnitř? Atd… Jde jen o toleranci. Smrad z grilu trvá cca hodinku, pak se dá velmi snadno vyvětrat. Buď se na to podíváte z pohledu že Vám někdo dělá něco strašného, nebo si řeknete, že má příjemný zážitek, že se mu to líbí a vy mu to přejete. Za hodinu si vyvětráte a jste spokojení. Žijeme tady spolu a KAŽDÝ chceme nějaké ty radosti! Zkuste se nad tím zamyslet (třeba při tom balkonovém cigárku) a být tolerantní. Přeji příjemný den.

    Vložil Jana Halačková (bez ověření), 22. Srpen 2020 - 11:37

    Jistě, to je naprosto Vložil Blažena Křemenová (bez ověření), 13. Červen 2011 – 11:27 Reaguji za tento příspěvek. Nemám gril, nekouřím a jezdím na kole :-), ale tento názor se mi velice líbí. Grilované maso mám ráda, vůně dřevěného uhlí mi vůbec nevadí, zatímco zápach z cigaret je nepříjemný, stejně jako zápach aut. Mám možnost se odstěhovat na kraj vesnice, ale chci žít v Brně, mezi svými sousedy a přáteli. Takže se přizpůsobím. Když soused kouří na balkoně, zavřu si okna atd atd. Vždy je důležitá komunikace a vůle :-)

    Vložil renda74 (bez ověření), 7. Duben 2013 - 6:17

    Taky souhlasím,je to jen o závisti a o tom jaký národ šmejdů jsme,v sousedním německu se závěsné balkonové grilly na dřevěné uhlí prodávají standartně,nikdo si tam na nikoho nestěžuje jako tady v Čechách,mě osobně spíš vadí že nemůžu vůbec větrat protože z obou stran bytu mi od rána do noci letí smrad a nikotin z cigaret a byt mi smrdí jako hospoda

    Vložil David Hanuš (bez ověření), 25. Září 2011 - 21:45

    S názorem slečny Blaženy Křemenové souhlasím. Mám na balkóně tedy elektrický gril a abych řekl pravdu, občas je větší smrad z něčí kuchyně, který se line chodbami celý den, než z grilování na balkóně. Je to jen o vzájemné toleranci. Jak píše paní Křemenová. Také nechodím klepat sousedce na dveře, že mi vadí každé ráno její dávka nikotinu v podobě 3 cigaret.

    Vložil nullAnonym (bez ověření), 7. Srpen 2011 - 14:46

    S Vaším názorem se může ztotožnit jenom magor.

    Vložil Kusý (bez ověření), 13. Červen 2011 - 12:21

    Právě pro Vás, paní Blaženo Křemenová, je tu zákon, který závadné jednání omezuje.

    Kusý

    Vložil Blažena Křemenová (bez ověření), 3. Prosinec 2014 - 13:38

    Tak tohle je taky typické čecháčkovství – honem, najdeme nějaký zákon! Použijte MOZEK! Na spoustu věcí je zákon, a spoustu věcí neupravuje. Já mluvím o toleranci a Vy o zákonu, to mluví samo o sobě!

    Vložil Dušan N. (bez ověření), 26. Červen 2013 - 16:21

    Dobrý den Mohl bych prosím vědět ten zákon který mi zakazuje grilování na balkoně?! Děkuji

    Vložil Myšák (bez ověření), 15. Červen 2008 - 11:07

    Ombudsman: Grilování na balkonech v činžovních domech porušuje nájemní smlouvy

    http://reality.ihned.cz/?&p=K00000_detail&article[id]=18628550&article[area_id]=10009020

    Vložil lamparna.org (bez ověření), 2. Červen 2008 - 12:12
    Vložil filipi (bez ověření), 2. Červen 2008 - 12:03

    Myslím že s tím mnoho nenaděláte protože pokud tito lidé přejdou třeba i do kuchyně a otevřou okno vyjde to na stejno a bohužel nebo snad bohudík jim to nikdo nemůže doma zakázat. Je to jen o slušnosti a ohleduplnosti lidí vůči sobě. Stěžovat si vážně můžete jen zde a nebo na lampárně. Jistě se najde někdo kdo vám řekne že existuje něco o obtěžování zápachem ale kdo určí co a jak smrdí?

    Filipi

    Vložil ajajaj (bez ověření), 2. Červen 2008 - 15:07

    kdyby si s tím přešli do kuchyně, bylo by mi to stačilo, gril je na dřevěné uhlí a pro lepší hoření se polévá podpalovačem

    Vložil Anonymous, 2. Červen 2008 - 15:19

    Pak se jedná o otevřený oheň a ten nemá v bytové zástavbě co dělat. Tady není co řešit.

    Vložil Anonymous, 2. Červen 2008 - 22:16

    je i u plynových hořáků na sporácích, nemluvě už o večeři při svíčkách …

    Vložil Anonymousov (bez ověření), 2. Červen 2008 - 21:56

    krby v bytech kde jsou komíny jsou taky otevřené ohniště a hasičům do toho nic není

    A.

    Vložil JarekSVJ, 2. Červen 2008 - 22:52

    Ano – to je názor inteligenta nejste ODS určitě. Ale abych nepolitizoval . Chce to pořádný požár v panelovém domě, který způsobí otevřený oheň a nejlépe od večeře při svíčkách nebo od grilu, škodu pár stovek tisíc a pojišťovna ať nic neplatí, proč taky…

    Vložil Anonymousov (bez ověření), 2. Červen 2008 - 23:52

    Jarku ty jsi opravdu ujety co s tím má společného ODS? Kolik máš dnes upito? Zato tvůj příspěvek jen perlí inteligenci. Ty už jsi z té funkce tak zblblý že si ani svíčku nezapálíš a to ani na štědrý den že? A já zapomněl komančové neslaví vánoce. Tak čest tvé práci soudruhu.

    Vložil verča (bez ověření), 3. Červen 2008 - 7:49

    Je to jenom o lidech. Od plynového sporáku (taky otevřený oheň) může chytnout při nepozornosti taky utěrka či něco podobnýho a při dnešních materiálech vám kuchyň hnedle hoří jako fakule… Je fuk, jestli je to svíčka, plyn nebo třeba zapomenutá zaplá žehlička… Elektrický gril jako problém moc nevidím. Ty lidi negrilujou každý den, ani romantika při svíčkách není každý den. To je o toleranci sousedů. A spíš je větší pravděpodobnost požáru při rutinním denním žehlení nebo vaření, než při grilování na balkoně u čehož si lidi už podvědomě dávají větší pozor.

    Vložil JarekSVJ, 3. Červen 2008 - 7:55

    Snad nejrozumnější příspěvek na téma grilování od Verča, je to o toleranci, negriluje se každý den, u nás v domě 24 bytů snad nikdy nikdo negriloval.

    Vložil JarekSVJ, 3. Červen 2008 - 7:39

    Viděl jsem 2× hořet byt v panelovém bytě, jednou to bylo od svíčky – romantická večeře. Máte všichni pravdu, jsem asi dement. Tak grilujte a zapalujte svíčky…

    Vložil Anonymous, 3. Červen 2008 - 7:52

    samozřejmě že člověk má být opatrný na požár (častou příčinou je též špatná elektroinstalace a požár od cigarety – další případ otevřeného ohně). Jen jsem 2.6. v 21.16 re­agoval na názor, že „v bytové zástavbě nemá otevřený oheň co dělat“.

    Vložil Anonymous, 2. Červen 2008 - 11:56

    Co na to hasiči?

    Vložil T (bez ověření), 2. Červen 2008 - 12:09

    Pokud ti lidé používají elektrický gril, těžko něco hasiči vyřeší – to byste už doma nesměl ani vařit !! (a taky je to občas cítit-hlavně v panelákách) a co elektrický sporák??? Je to obdoba .....Taky by to měli řešit hasiči?? Ať si lidi grilujou…

    Vložil Gril (bez ověření), 23. Březen 2014 - 10:05

    Ano grilování na balkoně může být na obtíž. Hlavně kouř z dřevného uhlí a pro někoho nesnesitelná vůně masa. Zkuste využit uzavřený elekrický gril Muurikka Smoker, který umí i ten kouř a přitom nikoho neobtěžuje. http://www.gril-muurikka.cz/…-smoker-a317

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".