Vložil 25Malý (bez ověření), 30. Leden 2020 - 22:36

Větší město, činžák, výtah, plyn do jednotek, ústřední topení, TV, SV, domovní předávací stanice, elektřina ve společných prostorách, hromosvod, dodavatelsky úklid.

Dřív externí správce dělal pro dům vše, ale nechtěli jsme dát z ruky strategické funkce, jako banka, hotovost, smlouvy s dodavateli a agendu shromáždění. Časem jsme rozsah komanditní smlouvy omezili na účetnictví. S délkou kontraktu jsme okoukali od správce mnoho znalostí, zejména v povinných kontrolách a revizích.

Dům má 20 jednotek a za účetnictví platíme měsíčně 120 Kč vč. DPH/jednotku, čímž se rozumí: Podvojné účetnictví, závěrka do sbírky listin, rozúčtování služeb, sledování odchylek v měsíčních platbách, sledování záloh na provoz, údržbu a opravy a zálohy na vlastní správní činnost, daně, mzdy, odvody.

Sami si vedeme správcování domu a pozemku: Vyhledávání dodavatelů, smlouvy, kontrola dodavatelů, likvidace faktur a účetních dokladů (účetnímu posíláme scan dokladů), bankovní účet, hotovost, agenda shromáždění (program, pozvánky, zápisy), termíny a dodavatelé prohlídek, kontrol, revizí atp. Sami sestavujeme rozpočet a stanovujeme zálohy, inkasujeme platby, vracíme přeplatky.

Topení a TV odečítá a náklady rozúčtuje člen ARTAV. Domovní předávací stanice je propachtována kvalifikovanému provozovateli.

Většina dodavatelů prací byla a je z venkovského okolí. Ceny příjemné, jednání slušné, kvalita dobrá.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.