Vložil anezkaholubova, 2. Únor 2020 - 11:21

Dobrý den pane Pavel, normální člověk opravdu nerozumí, co některými předpisy EU sleduje. Navíc mi vůbec nedochází tvrzení, že předpisy EU mají přednost před českým právem.Ale nechci diskutovat o vazalství apod. Indikátory tepla se v našem SVJ zavedly až po té, co příslušné ministerstvo vydalo nějaký předpis, který údajně mluvil o teploměrech, atd. Dnes se nám osvědčily i dálkové odečty vody, protože nikdo nemusí být doma a čekat až se někdo přijde čísla opsat.

  1. Proč se ale nebudou dělat dálkové odečty plynu a elektřiny? Směrnice Evropského parlamentu zavazuje „členské státy“ pro odečty všech médií, ale platit to musíme my v SVJ nebo družstvech ? Vše se zhoršuje, dříve chodily paní odečítat plyn a elekřinu v době od 16 do 18hod. a jen tak tak jsme to stihli, abychom je do bytu pustili. Dnes chodí od 14 do 16, protože už jim nepracují brigádníci a ona to po pracovní době dělat nebude. Takže 80% lidí, kterých se odečty týkají se nemůže uvolnit z práce, píše nějaké lístečky na dveře, které se ztrácí, takže máme odečty odhadem a vůbec neodpovídají skutečnosti.
  2. Zrovna tak změny cen – proč nemůže být proveden odečet při každé změně? Proč musím sedět v Jungmance téměř hodinu, když chci nahlásit přesný stav? I to by zlepšily dálkové odečty.
  3. Otázkou však je životnost baterie v měřidlech. Lze nastavit delší dobu životnosti a nebo firma,které za odečet platíme by ho měla zprovoznit ve své režii?
  4. Hlavní však je, už příslušné ministerstvo vydalo prováděcí pokyn pro ČR k Evropské směrnici? Děkuji.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.