Vložil Externus (bez ověření), 26. Leden 2020 - 12:55

Pod žlučovitý výlev „Vložil .“ přidávám odkaz k věci. Toto není ojedinělý případ.

„V souladu s § 7 zákona č. 67/2013 Sb., je potom společenství vlastníků jako poskytovatel služeb povinno vyúčtovat vlastníkům jednotek jako příjemcům služeb výši nákladů a záloh za jednotlivé služby a doručit vlastníkům jednotek vyúčtování nejpozději do 4 měsíců od skončení zúčtovacího období.
Zúčtovací období je přitom dle § 2 odst. 2 písm. b) zákona č. 67/2013 Sb. nejvýše dvanáctiměsíční a jeho počátek určí společenství jako poskytovatel služeb. Standardně přitom bývá zúčtovací období od 1.1. do 31.12. daného roku. V takovém případě je tedy společenství povinno doručit vlastníkům vyúčtování do konce měsíce dubna následujícího kalendářního roku a případný přeplatek na zálohách vyplatit vlastníkům do 4 měsíců od dne doručení vyúčtování vlastníkům, není-li jiná dohoda.
V případě, že společenství nedoručí vyúčtování včas, vzniká mu dle § 13 zákona č. 67/2013 Sb. povinnost zaplatit pokutu ve výši 50,– Kč za každý započatý den prodlení, není-li rozhodnutím shromáždění stanovena jiná pokuta.“

https://www.magazinvybor.cz/…vani-sluzeb/

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.