Sousedé si neustále stěžují a bouchají na nás

Vložil Andrzej Heczko (bez ověření), 21. Leden 2020 - 17:12 ::

Dobrý den Bydlíme v nájmu v panelovém domě.

Bohužel tomu osud chtěl a syn 4 roky má vývojovou dysfázii. Nemluví a ani mu není možné domluvit, má projevy autismu. Je nespavec, nejde mu přečíst pohádku a uspat ho, takže často je do noci vzhůru a buďto si hraje, anebo kouká na videa v mobilu, které ho zajimají. Pokud mu něco zakážeme, je oheň na střeše. Rád tahá prodlužky po bytě a zapojuje do nich vše, nabíječky, lampy, rádia, … . Aktuálně je v péči psychologa a teprve uvidíme, jak na tom doopravdy je a jak ho nakonec zvládnout.

Sousedům, manželé, pod námi vadí vše. Často bouchají do stropu když vysáváme, zamétáme, zaklapneme koš na prádlo v koupelně, anebo když jde hluk odjinud. Často taky tyto denní činnosti rádi zaměňují za hraní našeho syna.

Kdysi jsme se se sousedy dohodli, že dáme koberce. Kromě plovoucí podlahy v obýváku, jsme je dali všude, kde to šlo, samozřejmě to nepomohlo. Když jsem navrhoval, ať u sebe provedou odhlučnění stroupu, nechtěli o ničem slyšet, prý jsou nízké.

Paní často posílá sms vlastníkovi a nám poslední dobou vyhrožuje sociálkou, že svého syna nezvládáme. Dokonce si jednou odchytla našeho staršího syna cestou do školy a křičela na něj.

Jak nejlépe postupovat a situaci zbytečně nevyhrotit ?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.