Vložil bb (bez ověření), 18. Leden 2020 - 21:21

Záměrně jsem Vám nechal prostor pro léčbu Vašeho mindráku z neznalosti zákonů. Pokud jste však zůstal viset už na první větě, tak je mi Vás docela líto. Zbytek textu byl zjevně nad Vaše síly. Mimochodem. Chyba v psaní není na závadu, pokud z textu plyne co bylo myšleno. Navíc tento text nemá právní závaznost a zachování terminologie není nutností. Ovšem konstatuji, že podle Vašeho příspěvku o závaznosti nařízení vlády, že můj vodoměr je společnými částmi domu, nesvědčí pouze o nepřesnosti používání správné terminologie jako u mne, ale o Vaší právní negramotnosti. Mě jste dostal na jednom nepřesném termínu, já Vás na neznalosti zákonů. Zkuste hádat, co by u soudu víc vadilo. Ale pokud chcete slovíčkařit, tak SVJ nevzniká ze zákona 72/1994 Sb.

(3) Společenství vzniká v domě s nejméně pěti jednotkami, z nichž alespoň tři jsou ve vlastnictví tří různých vlastníků, a to dnem doručení listiny s doložkou o vyznačení vkladu do katastru nemovitostí nebo jiné listiny, kterou příslušný státní orgán osvědčuje vlastnické vztahy k jednotce, poslednímu z těchto vlastníků.

Společenství vzniká…dnem doručení listiny s doložkou o vyznačení vkladu do katastru nemovitostí…kterou příslušný státní orgán (katastrální úřad) osvědčuje vlastnické vztahy k jednotce…

Společenství de iure vzniká až zápisem do katastru nemovitostí. A to se děje podle zcela jiného zákona než je 72/1994 Sb., že? Což zákon 72 výslovně uvádí. Zákon 72/1994 Sb. pouze upravuje některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým prostorům.

Až nyní jsem Vás vyvedl z omylu, že SVJ vzniká ze zákona 72/1994 Sb. Příště se pouštějte jen do věcí, na které stačíte.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.