Vložil Čmuchal (bez ověření), 16. Leden 2020 - 15:06

Ad čas: Sdělil jsem Vám jen, jak to je v mém případě, u soudu u kterého sem já. U jiného soudu to samozřejmě může být jinak.

Ad 2) nevím zda a co tím namítáte. Já započítávám také, ale nikoli až u soudu, ale započítávám zálohy na správu domu na budoucí období s nevyúčtovanými zálohami na správu domu z minulé období, o kter0 jsem řádně žádal poté, co jsem zjistil, že jsou používány na vše možné, jen ne na náklady související se správou domu. Samostatně. SVJ tedy jako žalobce, bude muset najít argumentaci, co je na tom chybného a najít způsob jak mne „uvařit“. Já jsem ready. Čekám. :)

Abych to zjednodušil: máte li stání za 11 dní a ptáte se na co se ptáte, míním že jste ztracen. Nejsem právník, a nemohu Vám kvalitně pomoci, ale jak jsem uvedl, POKUD Vám někdo pomoci zde může (byl zde před lety dehonestovaný superman Lake), pak byste musel veřejně zpřístupnit své podklady – a zde je ten kámen úrazu. Já bych své podklady také neposkytl veřejně, ani kdybych měl prohrát. Já si myslím, že takhle to prostě nefunguje. Hlas ulice v tomto případě je kontraproduktivní.

To že novelizace zák. 67/2013 v oblasti sankcí k tomuto povede, jsem uváděl zdejším mínusovačům již když nastala. Je to logické: příjemce služby se totiž reálně může dopustit porušení zákona jen podle §12 případně dle §7/3 pokud dle něj splatný nedoplatek nevyrovná v termínu. Naopak poskytovatel, při důsledném tlaku ze strany příjemce na správnost vyúčtování, správnost rozúčtování, poskytování součinnosti … je podle mne v pr.eli jak Baťa s dřevákama. PROTO a jen proto byla statická kogentní výše sankce ve výši 100 Kč/den snížena na dispozitivních 50 Kč/den (tzn. 6e se může 2/3 ovcí shodnout a odhlasovat sankce nižší – ve Vašem případě 10 Kč/den).

Právně zajímavé by bylo, zda je možné odhlasovat tupo-davem sankci selektivně, tzn. pro každého příjemce odlišnou, neboť sankční plnění povinností dle §13/1 je vztah dvou-stranný ale o výši sankce dle §13/1 rozhodne ujednáním 2/3 ovcí. …?

Právně zajímavé by bylo, zda je možné odhlasovat tupo-davem sankci ve výších § od §-fu odlišnou: příkladně pro §12 a §7/3 se ujedná sankce ve výši 5000 Kč/den a pro §7/1 §7/2 §8 … (tj. které může porušit jen poskytovatel) se ujedná 1 Kč/měsíc. …?

Čistě účetně mi dává smysl i sankce ve výši nižší než 0 Kč: při jejím uplatnění příjemcem, by byla nikoli k tíži porušitele, ale k tíži stěžovatele (tj. toho kdo sankci uplatnil). Na první pohled to je kravina, ale jeden nikdy neví… co se objeví na pohled druhý či další :).

Pokud se přesto domníváte, že Vám k Vašim podkladům mohu já něco relevantního nezávazně sdělit, pak mi na Vaše podklady pošlete link na Váš cloud-disk anebo je pošlete na cmuchal-z-PortalSVJ(zav)sez­nam.cz.

Čmuchal

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.