Vložil Karel z Chomutova (bez ověření), 11. Prosinec 2019 - 10:26

já nevím, jak to rozúčtovatel a/nebo jeho SVJ pytlíkuje. Popsal předpokládám jasně, že mi nedávají řádná vyúčtování záloh na služby, a žádná vyúčtování záloh na správu a že jsme ve fázi „ticho před soudem“.

Vím že máme „FO“ v evidenčním listu – který by měl být listem, který určuje vlastníkům jejich povinnost hradit. Nicméně já zastávám postoj, že já jako vlastník ještě dle zák. 72/94 platím ZÁLOHY NA SPRÁVU DOMU (§15) A ŽÁDNÝ FO mi nemůže být oprávněně předepsán. Nebrojil bych, pokud by mi byl předepsán alikvótní příspěvek, třeba na výměnu výtahu nebo výmalbu stěn (i když to mám za svého druhu „úklid“, který má funkci uchovávací i estetickou), výměny radiátorů či jiných instalací ve společných částech domu. A na základě tohoto postoje: tvrdím že mi nebyl předepsán řádný předpis plateb – nakonec je povinností SVJ mi jej předložit (viz. §7 zák. o službách)

Osobně předpokládám, že FO vedené rozúčtovatelem, je nějaký hrnec peněz o kterém je zástupce SVJ přesvědčen,. že jej může utrácet bez omezení na různé akce investiční nebo rekultivační či jiné kokotiny, jejichž potřebnost nebyla konzultována s nikým jiným, než se sympatizanty nebo spolupachateli jako jsou některé ovce a pak firmy napojené na rozúčtovatele/SVJ a hlavně na jejich penězovod.

Takže tak.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.