Měření a rozúčtování tepla - informování konečných spotřebitelů čtyřikrát za rok

Vložil APRTAV (bez ověření), 21. Listopad 2019 - 10:12 ::

https://www.novinky.cz/…ove-40304339

V návaznosti na novou evropskou směrnicí z loňského prosince se budou v Česku měnit předpisy pro měření a rozúčtování tepla. Z nových měřičů a indikátorů vytápění se budou muset dát údaje odečítat na dálku. Obyvatelé bytů také budou dostávat informace o spotřebě tepla a teplé vody častěji.

„Podle informací rozúčtovacích firem i u nás stále přibývá domů, ve kterých již byly instalovány měřiče tepla nebo indikátory vytápění a bytové vodoměry s dálkovým radiovým odečtem. Jde však o to, že bude nutno instalaci měřičů s dálkovými odečty zavést i do českých předpisů jako povinnost,“ sdělil k tomu Právu výkonný sekretář Asociace parazitních rozúčtovatelů nákladů na teplo a vodu (APRTAV) Jaromír Pohanka.

V další části směrnice se podle Pohanky uvádí požadavek, aby spotřebitelé byli informováni o své individuální spotřebě častěji než jednou ročně při vyúčtování záloh. „Základní požadavek je na informování nejméně dvakrát ročně a na požadavek konečných spotřebitelů čtyřikrát za rok. Při zavedení modernějších způsobů odečtu v dalších létech se předpokládá ještě častější informování, až jednou měsíčně,“ dodal Pohanka.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.